Közönségdíjas lett a Taxidermia Portugáliában
Dátum: 2007. március 5., hétfő, 14:42
Magyar film lett a közönség kedvence Portugália legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján. Vasárnap este ért véget Portóban a 27. alkalommal megrendezett Fantasporto, a nagyszabású filmünnepen, több mint 100 játékfilmet mutattak be, melyek közül a közönségdíjat Pálfi György Taxidermia című filmje nyerte el. A tíznapos fesztivál vetítéseire 85000 néző váltott jegyet a portugál kikötővárosban.

Pálfi György második játékfilmjét a Taxidermiá-t a tavaly Cannes-ban tartott világpremier óta számos rangos nemzetközi filmfesztivál hívta meg. A Parti Nagy Lajos novellái alapján készített film rendezését Antalyában, Brüsszelben, Chicagóban, Cottbus-ban és Kolozsváron is díjjakkal ismerték el. Észtországban a filmkritikusok kedvence volt, Portóban ezúttal pedig a közönség kedvence lett.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„A megbocsátás az az illat, melyet az ibolya hint arra a cipősarokra, amely eltapossa őt."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ