Közönségdíjas lett a Taxidermia Portugáliában
Dátum: 2007. március 5., hétfő, 14:42
Magyar film lett a közönség kedvence Portugália legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján. Vasárnap este ért véget Portóban a 27. alkalommal megrendezett Fantasporto, a nagyszabású filmünnepen, több mint 100 játékfilmet mutattak be, melyek közül a közönségdíjat Pálfi György Taxidermia című filmje nyerte el. A tíznapos fesztivál vetítéseire 85000 néző váltott jegyet a portugál kikötővárosban.

Pálfi György második játékfilmjét a Taxidermiá-t a tavaly Cannes-ban tartott világpremier óta számos rangos nemzetközi filmfesztivál hívta meg. A Parti Nagy Lajos novellái alapján készített film rendezését Antalyában, Brüsszelben, Chicagóban, Cottbus-ban és Kolozsváron is díjjakkal ismerték el. Észtországban a filmkritikusok kedvence volt, Portóban ezúttal pedig a közönség kedvence lett.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
A háború alatt egy brit kormányülésen egy miniszter azzal állt elő, hogy a hadiállapotra tekintettel nullázzák le a kulturális kiadásokat, és a felszabaduló összeget fordítsák fegyverekre.
Aforizmák
„ Okos ember: azt mondja, amit én."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ