Szabó István lett a legjobb rendező
Dátum: 2007. április 2., hétfő, 10:48
Szabó István nyerte el a legjobb rendező díját a tiburoni filmfesztiválon. A kaliforniai Tiburonban március utolsó hetében 90 ország részvételével rendezték meg a nemzetközi filmszemlét, melyen összesen 250 filmet mutattak be, köztük Szabó István Rokonok című művét.

A Rokonok című film Móricz Zsigmond azonos című művének film átirata, a 37. Magyar Filmszemle nyitófilmjeként mutatták be először, majd nagy sikerrel játszották a hazai mozik. A Csányi Sándor, Tóth Ildikó főszereplésével készült film nemzetközi bemutatójára tavaly nyáron került sor a moszkvai filmfesztiválon, azóta számos rangos nemzetközi filmszemlére kapott meghívást. Jelenleg a 26. Isztambuli Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik.

A Rokonok az Objektív Filmstúdióban készült, producere Rózsa János.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Másként illatozik a széna a szerelmeseknek, és másként a lónak."
Stanislaw Jerzy Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ