Szabó István lett a legjobb rendező
Dátum: 2007. április 2., hétfő, 10:48
Szabó István nyerte el a legjobb rendező díját a tiburoni filmfesztiválon. A kaliforniai Tiburonban március utolsó hetében 90 ország részvételével rendezték meg a nemzetközi filmszemlét, melyen összesen 250 filmet mutattak be, köztük Szabó István Rokonok című művét.

A Rokonok című film Móricz Zsigmond azonos című művének film átirata, a 37. Magyar Filmszemle nyitófilmjeként mutatták be először, majd nagy sikerrel játszották a hazai mozik. A Csányi Sándor, Tóth Ildikó főszereplésével készült film nemzetközi bemutatójára tavaly nyáron került sor a moszkvai filmfesztiválon, azóta számos rangos nemzetközi filmszemlére kapott meghívást. Jelenleg a 26. Isztambuli Nemzetközi Filmfesztiválon vetítik.

A Rokonok az Objektív Filmstúdióban készült, producere Rózsa János.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Kodály Zoltán azon kevesek közé tartozott, aki nem félt Rákosi Mátyástól. Egyszer egy ünnepi fogadáson a „bölcs" vezér rosszallóan mondta Kodálynak:
Aforizmák
„ Vannak gonosz emberek, akik kevésbé lennének veszedelmesek, ha nem volna bennük semmi jóság."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ