54. Országos Függetlenfilm Fesztivál
Dátum: 2007. május 8., kedd, 22:26
A MAFSZ – Magyar Független Film és Video Szövetség – 2007. május 17. és 20. között Siófokon rendezi meg soron következő, 54. Országos Függetlenfilm Fesztiválját. A közel 700 tagot számláló szervezet 1931-ben alakult, és tavaly ünnepelte 75. születésnapját.
Az év legrangosabb függetlenfilmes eseménye több száz látogatót vonz. Ezen a fesztiválon előzsűri által válogatott, illetve a tájegységi szemléken díjazott filmek kerülnek a versenyprogramba, melyből a szakértő zsűri: Bakács Tibor Settenkedő (filmkritikus), Bereményi Géza (író, filmrendező), Pólik József (az Egri Filmtanszék docense), Reichenberger János (OKM, filmügyi szakreferens) és Vincze Teréz (a Metropolis főszerkesztője) választja ki a díjazásra kerülő alkotásokat.

A Maestro című (később a 2006-os Oscar díjért versenyző) animációs film először az 52. Országos Függetlenfilm Fesztiválon (Székesfehérvárott) nyert díjat.

Tekintettel arra, hogy Siófok vonzó üdülőváros, a szervezők szokásos 400-450 főnél is több vendég részvételére számítanak idén. A szövetség Siófokon 1981-ben nagy sikerrel rendezte meg az UNICA (Union Internationale du Cinema Amateur) Világfesztivált, azóta azonban nem volt rendezvényük a városban. Az 54. Országos Függetlenfilm Fesztivál főtámogatója Siófok Város Önkormányzata, fővédnöke dr. Balázs Árpád polgármester. A rendezvényen a filmes versenyprogram mellett koncertek, kiállítások és egyéb rendkívüli események várják a látogatókat. A belépés a fesztivál minden helyszínére ingyenes. A versenyprogramot a Dél-balatoni Kulturális Központ színháztermében vetítik, ugyanitt kiállításra kerülnek Csáki László képregényei. A kiállítást Bakács Tibor Settenkedő nyitja meg.

Egy másik kiállítás is megtekinthető a rendezvény ideje alatt,  Czabán György : Az istenek szigete címmel
, melyet Bognár Attila, az A38 Hajó kapitánya nyit meg. Mindkét kiállítás május 17-én (csütörtökön) este nyílik. A vasárnapi díjkiosztó ünnepségen dr. Buglya Sándor átadja az ARANYSZARVAS DÍJAKAT (Varga Imre plakettek) a MAFSZ-ban legalább 25 éves tagsággal rendelkező alkotóknak.

Bővebb információ: www.mafsz.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Az igazságokat gyakran kell ismételni, mert a tévedéseket is gyakran ismétlik."
Goethe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ