Független filmek fesztiválja Siófokon
Dátum: 2007. május 13., vasárnap, 12:52
A Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) Siófokon rendezi meg az 54. Országos Függetlenfilm Fesztivált; a május 17-én kezdődő seregszemle versenyprogramjában 38 film szerepel – közölték a szervezők.

A négynapos rendezvény versenyprogramjába a tájegységi szemléken díjazott alkotások mellé az előzsűri válogatott a nevezett filmekből.

A MAFSZ közleménye szerint a fesztivál díjait egy szakértőkből álló zsűri ítéli majd oda. A testület tagja lesz Bakács Tibor Settenkedő filmkritikus, Bereményi Géza író-filmrendező, Pólik József, az egri Eszterházy Károly Főiskola docense, Reichenberger János, az Oktatási és Kulturális Minisztérium filmügyi szakreferense és Vincze Teréz, a Metropolis filmelméleti és filmtörténeti folyóirat főszerkesztője.

A szervezők a szokásos félezer látogatónál az idén többre számítanak, hiszen a fesztivál helyszíne a Balaton egyik legnagyobb üdülővárosa lesz.

Siófokon utoljára 1981-ben szervezett programot a MAFSZ. Akkor nagy sikert aratott a nemzetközi amatőr filmesek szövetsége, az UNICA Világfesztiválja - emlékeztetetnek a szervezők közleményükben.

A fesztivál versenyprogramjának a Dél-balatoni Kulturális Központ ad helyet, e mellett koncertek, kiállítások és egyéb szórakoztató események várják az érdeklődőket, akik ingyenesen vehetnek részt a programokon.

A május 20-i záróünnepségen a versenyprogramok díjazása mellett kiosztják az Aranyszarvas-díjakat is. Varga Imre siófoki születésű szobrászművész plakettjét azok kapják, akik legalább 25 éve tagjai MAFSZ-nak.

Az 1931-ben alakult, közel 700 tagot számláló szervezet 52. Országos Függetlenfilm Fesztiválján nyert díjat először a Maestro című animációs alkotás, amely idén bekerült az Oscar-díjra felterjesztett öt legjobb mű közé.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Ha regényt akarok olvasni, írok egyet."
Benjamin Disraeli
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ