Független filmek fesztiválja Siófokon
Dátum: 2007. május 13., vasárnap, 12:52
A Magyar Független Film és Video Szövetség (MAFSZ) Siófokon rendezi meg az 54. Országos Függetlenfilm Fesztivált; a május 17-én kezdődő seregszemle versenyprogramjában 38 film szerepel – közölték a szervezők.

A négynapos rendezvény versenyprogramjába a tájegységi szemléken díjazott alkotások mellé az előzsűri válogatott a nevezett filmekből.

A MAFSZ közleménye szerint a fesztivál díjait egy szakértőkből álló zsűri ítéli majd oda. A testület tagja lesz Bakács Tibor Settenkedő filmkritikus, Bereményi Géza író-filmrendező, Pólik József, az egri Eszterházy Károly Főiskola docense, Reichenberger János, az Oktatási és Kulturális Minisztérium filmügyi szakreferense és Vincze Teréz, a Metropolis filmelméleti és filmtörténeti folyóirat főszerkesztője.

A szervezők a szokásos félezer látogatónál az idén többre számítanak, hiszen a fesztivál helyszíne a Balaton egyik legnagyobb üdülővárosa lesz.

Siófokon utoljára 1981-ben szervezett programot a MAFSZ. Akkor nagy sikert aratott a nemzetközi amatőr filmesek szövetsége, az UNICA Világfesztiválja - emlékeztetetnek a szervezők közleményükben.

A fesztivál versenyprogramjának a Dél-balatoni Kulturális Központ ad helyet, e mellett koncertek, kiállítások és egyéb szórakoztató események várják az érdeklődőket, akik ingyenesen vehetnek részt a programokon.

A május 20-i záróünnepségen a versenyprogramok díjazása mellett kiosztják az Aranyszarvas-díjakat is. Varga Imre siófoki születésű szobrászművész plakettjét azok kapják, akik legalább 25 éve tagjai MAFSZ-nak.

Az 1931-ben alakult, közel 700 tagot számláló szervezet 52. Országos Függetlenfilm Fesztiválján nyert díjat először a Maestro című animációs alkotás, amely idén bekerült az Oscar-díjra felterjesztett öt legjobb mű közé.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
Aforizmák
„ Addig káromkodjunk, amíg lehet, mert az égben már tilos lesz."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ