Lezárult a BUSHO előzsűrízés
Dátum: 2007. június 11., hétfő, 20:58
Kérsz egy rövidet? – Ez a mottója a 3. BUSHO – Budapest Short Nemzetközi Rövidfilm Fesztiválnak, amit idén augusztus 3-7. között tartanak a szervezők. A fesztivál új helyszínen, az Almássy téri Szabadidőközpontban kerül megrendezésre.

Összeállt a BUSHO rövidfilm fesztivál versenyprogramja. A filmeket május 3-ig lehetett nevezni a fesztiválra és nem kis meglepetésre 70 órányi anyagot kellett végignéznie az előzsűrinek. A 360 beérkezett alkotásból 116 film került versenybe, ami 22 versenyblokkot jelent. A korábbi évekhez híven a szervezők idén is levetítik az összes beérkezett filmet, tehát amik nem kerültek versenybe, azok információs illetve (a sok és minőségi film miatt új kategória) kiemelt információs blokkokban kerülnek a nagyérdemű elé.

A fesztiválra 45 ország 360 filmjét nevezték, a filmes mustrán a Föld összes kontinense képviselteti magát.

(A részt vevő országok: Magyarország, Németország, Hollandia, Anglia, Lengyelország, Kanada, Spanyolország, Egyesült Államok, Izrael, Franciaország, Csehország, Ausztria, Horvátország, Ausztrália, Románia, Hong Kong, Szingapúr, India, Bulgária, Finnország, Szerbia, Görögország, Svájc, Bosznia Hercegovina, Skócia, Olaszország, Portugália, Ciprus, Szlovákia, Törökország, Szlovénia, Belgium, Brazília, Koszovó, Új-Zéland, Oroszország, Örményország, Észtország, Ukrajna, Svédország, Dél-Afrika, Kolumbia, Lettország, Taiwan, Kína)

Sok külföldi rövidfilmkészítő el is kíséri a filmjét a BUSHÓra augusztus 3 és 7 között, így a 4 napos mustra igazi nemzetközi hangulatban telik majd. A 116 filmből egy öttagú nemzetközi zsűri ítéli oda a legjobbaknak járó díjakat, mely a tavalyi nagysikerű rézgrafika után újra egy képzőművészeti remekmű lesz.

A hagyományokhoz híven idén is lesznek a fesztiválnak kísérőprogramjai. Az egyéni nevezéseken kívül további filmes bemutatók, fesztivál-válogatások és nagyjátékfilmek lesznek a programon. A kísérőprogramok királya az IVF Folk & Roll elnevezésű világzenei koncertsorozat, mely a visegrádi országok vezető folk-rock zenekarainak a fellépése lesz esténként. Kronológiai sorrendben fellép a szlovák Druzina, a magyar Rackajam, a lengyel Chudoba és zárásként a cseh Gothart zenekar.

A tavalyi évben első alkalommal megrendezett „Kelj fel Laci!" elnevezésű segélykoncert folytatásaként az idei esztendőben „Hajrá Gabi!" címmel egy olyan zenész barátunknak szeretnénk segítséget nyújtani, aki szintén segített, amikor filmzenét kellett írni, feljátszani, de akkoriban még nem tudta, hogy mi az a Sclerosis Multiplex… Papp Gábor.

További magyar fellépők, színházi produkciók és kiállítások színesítik a programot. A legnagyobb változás a helyszín adta lehetőségek kiaknázásával az a fúzió, melyet „A legvidámabb barakk" elnevezésű összművészeti workshop és a BuSho együttműködése jelent.

További részletek: www.busho.hu

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
J. S. Bach rajongott az orgonákért. Amikor eljátszotta legújabb műveit a hangszeren, hallgatósága mindig álmélkodva figyelte a mester virtuóz technikáját.
 
1960 – Lausanne. A Tabaris-mulató egyik páholyában ül Husszein, jordániai király. Nagyon tetszenek neki Rodolfo kártyamutatványai. A műsor után a bűvész öltözőjében megjelenik egy elegáns úr, s meghívja Rodolfót a király páholyába. Őfelsége közelről szeretné látni a kártyatrükköket.

Aforizmák
„Aki nem kóborol, nem éri el a tengert."
Spanyol közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ