Véget ért a 8. Kecskeméti Animációs Fesztivál
Dátum: 2007. június 24., vasárnap, 13:16
A 8. Kecskeméti Animációs Filmfesztivált (KAFF) nagydíját Ducki Tomek, a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem 2006-ban végzett fiatal művésze kapta Életvonal című számítógépes animációjáért, amely az első filmje.
Életműdíjat kapott a kecskeméti születésű Matolcsy György, a Pannónia Filmstúdió egykori vezetője, a hazai animációs filmgyártás megteremtője.

Szombaton este Kecskeméten az Erdei Ferenc Művelődési Központban tartott eredményhirdetésen az Oktatási és Kulturális Minisztérium által felajánlott 1 millió 500 ezer forintot a zsűri elnöke M.Tóth Géza adta át Ducki Tomeknek.

A 8. Kecskeméti Animációs Filmfesztiválra (KAFF), amely egyben az 5. Nemzetközi Animációs Játékfilm Fesztivál is, 26 országból közel 400 alkotás érkezett.

A közönségdíjat Horváth Mária, a Kecskeméti Rajzfilmstúdió alapító tagja kapta, A kékruhás kislány története című rövidfilmjéért.

A legjobb rövidfilm díját Tóth Pál, Az éjszakai horgászat című film rendezője kapta, a legjobb televíziós sorozat rendezőjének a díját a Magyar népmesék sorozat Hogyan telt a gyermekkorom című epizódjának rendezőjének, Horváth Máriának ítélte a zsűri.

A reklám, szignál, videóklip kategória díját a Magyarországon alkotó szerb Igor Lazin Maddog - A busz című film rendezője kapta, míg a legjobb vizsgafilm rendezője Hegyi Magdolna lett AU című filmjével.

Az 5. Nemzetközi Animációs Játékfilm Fesztivál versenyfilmjei között Kecskemét Város Nagy Díját a Töviskoncert című film kapja, melyet a svéd Lotta Gleffenblad és Uzi Gleffenblad rendezett.

A legjobb egészestés játékfilm díját Christian Volckman, a Renaissance című film rendezője kapta, míg a legjobb televíziós játékfilm díját a cseh Bretislav Pojár, a Hüvelyk Matyi című film rendezője kapta.

A közösen tartott két animációs filmfesztivál filmjei ezen kívül még számos különdíjat is kaptak.

Kecskeméten az első animációs filmfesztivált 22 évvel ezelőtt rendezték meg azzal a céllal, hogy bemutatkozási lehetőséget teremtsen a hazai alkotóknak és műhelyeknek. A program az 1990-es évek közepétől bővült ki a nemzetközi versennyel.

(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Az ördög nem alszik, legalábbis nem akárkivel."
Sándor György
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ