Tér-Film-Zene Fesztivál Győrött
Dátum: 2007. július 5., csütörtök, 14:30
Először tartanak Tér-Film-Zene Fesztivált Győrött, az eseményeknek július 27-től három napon át a Széchenyi tér, Közép-Európa egyik legszebb barokk tere ad otthont - mondta a programismertető sajtótájékoztatón Csurák Erzsébet, a helyi rendezvényszervező iroda igazgatója csütörtökön.

A rendezvény lehetőséget nyújt az igényes szórakozásra a nyári szezonban szabadtéren, kellemes környezetben, térítésmentesen a városlakóknak és a Győrt felkereső vendégeknek - tette hozzá.

A fesztiválon a filmé lesz a főszerep. Délutánonként családi filmeket vetítenek, láthatja a közönség például a Frakk, a macskák réme című sorozat több darabját. Este 6 órától zene- és táncfilmek következnek, levetítik a Háry János című filmet Szinetár Miklós rendezésében, valamint Az Ördöglovastól a Csárdáskirálynőig című alkotást, amelyet Nemlaha György rendezett.

Ezt követően az idén 50 éves köztelevízió rövid összeállítását mutatják be. Az esti órákban játékfilmeket nézhet a közönség, köztük az 56 csepp vér című alkotást, a Lora című romantikus drámát és a Hasutasok című vígjátékot. A programok zárásaként a késő esti órákban némafilmeket vetítenek, zongorakísérettel.

A fesztivál idejére ezer férőhelyes nézőteret alakítanak ki a téren, ahol CD-ket és DVD-ket árusítanak majd.

Zentai István, a Tér-Film-Zene Fesztivál szervezője, hazai megalkotója elmondta: a program Budapesten már négy éve fut, az idén több vidéki város, Győr mellett Pécs és Debrecen is csatlakozott a kezdeményezéshez.

Az alapötlet egyébként Bécsből származik, s rövid idő alatt sikeres lett az osztrák fővárosban.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Shaw nyomtatott meghívót kapott egyik hölgyismerősétől, akit különösebben nem kedvelt.
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„ Különbözöm, tehát vagyok."
Ignotus
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ