Indul a Tér-Film-Zene Fesztivál
Dátum: 2007. július 6., péntek, 8:30
Negyedik alkalommal rendezik meg a Tér-Film-Zene Fesztivált Budapesten, a Kossuth téren, a pénteken induló ingyenes programsorozat Szeged, Pécs, Debrecen és Győr bekapcsolódásával országossá vált.

A július 29-ig tartó budapesti fesztivál szervezői minden napnak sajátos karaktert adtak és a műsorokat sávosan szerkesztik.

Délutánonként, fél 5-től családi programokat tartanak, főként animációs alkotásokat, rajzfilmeket vetítenek. Az érdeklődők újra megnézhetik Frakk, a macskák réme kalandjait, de „színre lép" Vuk, a kis róka is. A legújabb animációs termést képviseli a Lenny és Tweek című 2007-es magyar-német rajzfilmsorozat. A legkisebbeknek szól a Három szabólegények és a Bors néni című magyar mesejáték, a Rest Miska című magyar mesekomédia, s a Pata-csata című dél-afrikai-amerikai családi vígjáték is.

Késő délutántól, 18-órától zenés és táncfilmek következnek. Hétfőn dzsessz szerepel a műsoron, kedden világzene, szerdán pedig operett. Csütörtökön a tánc, pénteken a musical, szombaton a pop-rock, vasárnap a komolyzene áll a középpontban.

A műsorsávban szerepel a Szakcsi Lakatos Béla Kvartett, a Deak Big Band, a Vienna Art Orchestra, a Benkó Dixieland Band koncertfilmje. Lesz brazil ritmus és levetítik a Pompadour bikiniben című magyar operettfilmet. Látható a Cédrus és a Coppelia című balettfilm, az 56 csepp vér című musical, a Piramis, a Hobo Blues Band és az Omega „Privát rocktörténete", Liszt Dante-szimfóniája, Donizetti Don Pasquale című operája, valamint Kodály Háry Jánosa is.

Este 8 órától játékfilmeket vetítenek. A hazai filmgyártást képviseli a Csak szex és más semmi, a Konyec, a Ripacsok és a Noé bárkája című alkotás. Szerepel a műsoron a Velencei kalmár Al Pacinóval, A Kilimandzsáró hava Gregory Peck főszereplésével, Fellini Cabiria éjszakái című filmje, és a Parfüm: Egy gyilkos története is.

Este 10 órától némafilmeket vetítenek, Gyarmati István zongorakíséretével. Az idén a magyar alkotások mellett Buster Keaton és Charlie Chaplin filmjeit is bemutatják.


(MTI)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A híres amerikai írónő, Dorothy Parker nyilatkozta egyszer: – Szeretem a martinit, de legfeljebb kettő pohárral.
Aforizmák
„ A művész nem a valóságot ábrázolja, hanem azt a látomást, amit a valóság élménye kelt az emberi lélekben. Ez a többlet a művészet."
Márai Sándor
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ