Fődíjat nyert a Maestro
Dátum: 2007. július 17., kedd, 13:22
M. Tóth Géza Maestro című, Oscar-díjra jelölt animációs filmje elnyerte a fődíjat a NAFF 2007 nevű nemzetközi animációs filmfesztiválon, amelyet Bosznia-Hercegovina adriai-tengeri üdülőhelyén, Neumban rendeztek.

A versenyben 46 alkotás vett részt, 36 filmet pedig a Panoráma program keretében vetítettek le. A zsűri különdíját Sarah Van Den Boom francia rendező Novecento - pianiste című animációs filmje kapta.

A különböző kategóriákban holland, cseh, észt és más francia alkotó érdemelt ki elismerést.

A díjkiosztó után a Nezavisne Novine című szarajevói napilap interjút készített M. Tóth Gézával, aki elmondta, hogy az ilyen jól szervezett, kicsi, családias hangulatú fesztivált jobban kedveli, mint a vörösszőnyeges, csillogó európai vagy amerikai filmes mustrát.

Hozzátette, hogy technikai probléma nem volt a fesztiválon és ez igen nagy dolog. Először járt Bosznia-Hercegovinában, de reméli, hogy nem utoljára.

Számít rá, hogy a szarajevói filmfesztiválon részt vesz az animációs alkotások versenyén, de ha nem, akkor játékfilmet készít, és azzal jelentkezik majd.

M. Tóth Géza a bosnyák lapnak beszélt arról is, hogy új animációs-sorozaton dolgozik és egy kisjátékfilmet is forgat, szereti a humort és a sört - tette hozzá.

(MTI-Panoráma)

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jack London amerikai írót egyszer az orvos szigorú zöldségdiétára fogta, semmi mást nem ehetett.
 
A népszerű színész hajnali három körül ért haza a filmforgatásról. Fáradtan sóhajtott föl, amikor végre megállt a belvárosi bérház előtt. Kereste a kulcsait, majd döbbenten jött rá: azok bizony otthon maradtak, a másik kabátja zsebében.
Aforizmák
„A modern művészetet megérteni körülbelül olyan, mintha az ember megpróbálná követni a cselekményt a betűlevesben"
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ