Ünnepel a mozi
Dátum: 2007. agusztus 28., kedd, 10:46
Augusztus 30., csütörtök és szeptember 2., vasárnap között, immár negyedik alkalommal, idén is lesz Moziünnep, mikor is Magyarország szinte összes mozija tárt kapukkal várja a filmek szerelmeseit.
44 településen négy nap alatt több mint 200 film pereg majd, több mint 289 vászonra vetítve, maximum 360 Ft-os jegyáron. Idén a korábbi évekhez képest is színesebb kínálattal, még több kiegészítő programmal várják a közönséget a hazai filmszínházak.

A Moziünnep alatt öt premier és kilenc premier előtti filmet nézhetnek meg az érdeklődők, köztük négy hazai alkotást. A napokban derült ki, hogy Kamondi Zoltán Dolinája, és Tóth Tamás Farkas című filmje mellett Fliegauf Benedek új alkotása, a Tejút, valamint Novák Erik rendezésében a Zuhanórepülés szintén bemutatkoznak a Moziünnepen.

Európában először Tarantino új filmjét, a Grindhouse-t a Moziünnep alatt láthatja majd teljes terjedelmében a közönség, illetve a nagy érdeklődésre számot tartó Next című thrillernek Nicolas Cage főszereplésével is lesz egy premier előtti vetítése.

Idén a Moziünnep díszvendége Jiri Menzel, aki Bohumil Hrabal keserédes regénye alapján készült filmje, az Őfelsége pincére voltam premier előtti bemutatójára utazik Budapestre. Vele a közönség augusztus 30-án 20 órakor találkozhat a Művész moziban, míg Kamondi Zoltán rendezővel, Melis László zeneszerzővel, és a főszereplővel, Molnár Piroskával a Dolina-közönségtalálkozón augusztus 31-én 21 órakor szintén a Művész moziban, a Zuhanórepülés két főszereplőjével, Nagy Zsolttal és Törköly Leventével pedig szeptember 1-jén 20.30-kor a Palace Westendben.


A hagyományoknak megfelelően a vetítéseken és közönségtalálkozókon túl idén is számos egyéb meglepetés színesíti majd a programot: Szegeden fotópályázatot hirdetnek a Moziünnep alkalmából, Miskolcra látogat Báron György filmesztéta, Budapesten az Odeon és a Corvin moziban be lehet kukkantani majd a gépházba, illetve az ASVA is szervez egy kerekasztal-beszélgetést Kalózok és filmesek címmel Árpa Attila és Herendi Gábor részvételével az Uránia Kávéházban, augusztus 31-én 11-órakor.

Minden eddiginél többFelkonf”-ot hallhatnak majd a nézők: Réz András Terry Gilliam új filmjét, a Tideland-et ajánlja majd, Eszenyi Enikő a Dolinát, Epres Attila a Vaskabátokat, melynek egyik szinkronhangja, Beleznay Endre a Hajlakkot, a L’ecsót és a Simpson családot, míg Dombóvári Vanda az Igen, akarom? című francia romantikus filmvígjátékot, mely a Moziünnepen kerül a mozikba.

Sztár jegyszedőkből is lesz bőven: a Moziünnep nagykövetein – Cseh László, Kamarás Iván és Gönczi Gábor - kívül Lajtai Kati a Crystal énekesnője, az Animal Cannibals, Schell Judit, Elek Ferenc, Kovács Lázár, a Barátok közt-ből Bruckmann Balázs és Réti Barnabás, Oroszlán Szonja és Szabó Győző - hogy csak néhányat említsünk az ismert arcok közül –, mind ott lesznek majd a Moziünnepen.

A Moziünnep látogatottsága az indulás óta folyamatos növekedést mutat. Az elmúlt három évben összesen több mint egymilliós közönsége volt országosan a rendezvénysorozatnak. 

További részletek a Moziünnep filmjeiről és meglepetéseiről a
www.moziunnep.hu oldalon találhatók.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
Aforizmák
„ Ha barátaim félszeműek, akkor profilból nézem őket."
Joseph Joubert
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ