Elkezdődött a mustra Velencében
Dátum: 2007. agusztus 29., szerda, 19:33
Vanessa Redgrave és Keira Knightley jelenlétében kezdődött meg szerdán este a sorrendben 64. Velencei filmfesztivál.

A Palazzo del Cinema nagytermében számtalan díszvendég ült, amikor felgördült a függöny és megkezdődött az első bemutató: Joe Wright brit rendező „Atonement" (Bűnhődés) című filmjének vetítése. A lélegzetelállító cselekmény a II. világháború éveibe viszi vissza a nézőket, a középpontjában pedig szerelem, hazugság és árulás áll, a főszerepeket Redgrave és Knightley alakítja.

A jubileumot ünneplő, idén 75 éves „mostra" (filmszemle) fölött a bizonytalanság érzete lebeg. Még szerdán sem lehetett tudni, vajon az illetékesek meghosszabbítják-e a megbízatását Marco Müller fesztiváligazgatónak, akinek a szerződése idén - négy évi után - lejár.

Szakemberek szerint Müller 2003 óta forradalmasította a Velencei filmfesztivált. Neki köszönhető, hogy az utóbbi években Hollywood erőteljesebben volt jelen a lagúnák partján. Az idei Arany oroszlánért versengő 22 alkotás közül kilenc az Egyesült Államokat képviseli, köztük három koprodukció is akad.

A fesztivál zsűrijében idén kizárólag rendezők foglalnak helyet, a grémium elnöke a kínai Csang Ji-mou (Zhang Yimou), aki a 90-es években kétszer is fődíjat nyert Velencében.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Az ember nem lehet elég óvatos ellenségeinek megválogatásában."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ