Ang Lee nyerte a fődíjat Velencében
Dátum: 2007. szeptember 9., vasárnap, 12:39
Ang Lee tajvani származású rendező nyerte el a 64. Velencei Filmfesztivál fődíját a Lust, caution című erotikus thrillerrel – hirdette ki szombaton este a zsűri.
Ang Lee (Li An) 2005 után ezzel másodszor kapta meg - ezúttal amerikai-kínai-tajvani koprodukcióban készült új filmjével - a rendezői Arany Oroszlánt. Két évvel ezelőtt a Brokeback Mountain című művét vitte a fesztiválra.

Ezüst Oroszlán díjat nyert Brian de Palma amerikai rendező az iraki háborúról szóló, Redacted című áldokumentum filmmel.

A legjobb férfi főszereplőnek járó díjat Brad Pitt amerikai színésznek ítélték oda, a legjobb színésznő az ausztrál Cate Blanchett lett.

Pitt a The assassination of Jesse James by the coward Robert Ford című westernért, Blanchett a Bob Dylanről szóló I am not there című filmért kapta a Volpi kupát. Pitt rendezője Andrew Dominik, Blanchett-é Todd Haynes volt.

A fesztiválon külön Oroszlán díjat kapott Nyikita Mihalkov orosz rendező a mukásságáért.

A zsűri különdíját megosztották a francia-tunéziai Abdellatif Kechiche (La graine et le mulet) és Todd Haynes között (I am not there).

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ Az egyetlen dolog, amit az emberi természetről biztosan tudunk, az, hogy változik."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ