Fesztivál a japán rajzfilm rajongóinak
Dátum: 2007. október 5., péntek, 8:14
A japán rajzfilm és képregény rajongóinak kétnapos fesztivált szervez a Magyar Anime Társaság (MAT) szombaton a budapesti Petőfi Csarnokban – tájékoztatott Solti Antal, a MAT munkatársa.

Az érdeklődők japán rajzfilmeket, többek között az Akirát láthatják, de nézhetnek zenei videókat is - olvasható a távirati irodához eljuttatott közleményben.

Az Őszi AnimeConon anime-szinkronszínészek is részt vesznek - hangsúlyozta Solti Antal, hozzátéve, hogy az Animax televízió és szinkronstúdió munkatársai az idén képernyőre kerülő újdonságokról beszélnek.

Az érdeklődők megismerkedhetnek a japán teaszertartásokkal is egy a szigetországban tanult mester segítségével, egy japán vendég pedig a rajongói képregényekről és a tokiói cosplayerekről, vagyis a kosztümös szerepjátékosokról beszél az érdeklődőknek.

A fesztiválon cosplay-versenyt is rendeznek, amelyen kedvenc szereplőik „bőrébe" bújhatnak a rajongók. A jelmezverseny mellett a legbátrabbak kipróbálhatják hangjukat a karaoke gépnél, kézügyességüket pedig a rajz, origami vagy kalligráfia sarokban.

Több kiadó a rendezvényen mutatja be magyar nyelvű új mangakötetét, egyebek mellett a Makrancos hercegnő második részét, a Tarot Café negyedik részét, a Tűzharcost, valamint a Naruto második részét.

A Magyar Anime Társaságot az ország 16 településén élő manga- és animerajongók alapították 2003. július 6-án a salgótarjáni HungaroCon rendezvényen. Az egyesület célja a japán kultúra, ezen belül elsősorban az anime és a manga magyarországi népszerűsítése, az ezekkel kapcsolatban kialakult előítéletek, félreértések tisztázása, rendezvények szervezése.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Szép Ernőhőz, a neves íróhoz bekopogott egy fiatalember. – Művész úr – mondta alázatos hangon – nemrég elküldtem önnek a novellámat. Tudja, azt az igen eredeti témájú novellát! Méltóztatott már elolvasni?
Aforizmák
„A halottak nemcsak azért halottak, mert megszűntek jelen lenni; akkor halottak, ha nem hatnak ránk."
Rainer Maria Rilke
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ