Megnyílt a Római Filmfesztivál
Dátum: 2007. október 18., csütörtök, 22:33
Monica Belucci olasz színésznő nyitotta meg csütörtökön a Deuxieme souffle című filmjével, Alain Corneau francia rendező alkotásával a második Római Filmfesztivált.

A filmben, amely Jean-Pierre Melville 1966-os azonos című, a magyar mozikban Második nekifutás címen játszott filmjének remake-je, Daniel Auteuil egy börtönből megszökött gengsztert alakít, aki mindenre elszánt, hogy barátnőjével külföldre meneküljön.

„Amikor elolvastam a forgatókönyvet, máris láttam Manouche-t, akit én alakítok, szőkén, nagyon erős és nőies, és a gengszterek világában él. Egy olyan korszakot jelképez, amikor a nőnek szüksége volt egy férfire, hogy megvédelmezze"- mondta el sajtótájékoztatóján a színésznő, immár ismét barna hajkoronával.

A Deuxieme souffle José Giovanni bűnügyi regénye alapján készült. "Vissza akartam térni a forrásokhoz, és olyan filmet forgatni, amely hű marad a könyvhöz, de egyben modernséggel megtöltve új életet ad a forrást" - mondta Alain Corneau rendező.

A film vetítését Andrea Bocelli olasz operaénekes koncertje követte.

Sophia Loren olasz színésznő szintén csütörtök este életműdíjat vesz át.

Az október 18-27 között tartott „mozi ünnepének" műsorán tizennégy versenyfilmet vetítenek, közöttük Alessando Capone L,amour caché című alkotását Isabelle Huppert-rel a főszerepben. Tizenöt filmet - közöttük a Youth without youth címűt, Francis Coppola legutóbbi alkotását - világpremier előtt vetítenek Rómában.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Molnár Ferenctől megkérdezték, hogy szerinte a békegalamb hím- vagy nőnemű. Az író elgon-dolkodott, majd határozottan így válaszolt:
 
Borogyin a híres orosz zeneszerző egyszer, amikor elment otthonról, egy cédulát tett az ajtajára ezzel a feírattal: „Egy óra múlva jövök haza."
Aforizmák
„ A boldogság titka a jó emésztés és a rossz memória."
Ingrid Bergman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ