Legjobb rendező díj Bogdán Árpádnak
Dátum: 2007. november 5., hétfő, 10:33
A genfi Cinema Tout Ecran filmfesztiválon Bogdán Árpád első játékfilmjéért, a Boldog új élet-ért a legjobb rendező díját nyerte el.

November 4-én ért véget a „Cinema Tout Ecran” nemzetközi audiovizuális fesztivál Genfben. A film és televíziós programok rangos szemléjén a legjobb rendezőt illető Reflet d’Or díjat Bogdán Árpád nyerte el. A versenyprogramban tizenöt Svájcban eddig még nem látott játékfilmet mutattak be, a trófeák sorsáról nemzetközi zsűri döntött Renato Berta  közismert operatőr elnökletével.

Bogdán Árpád első rendezéséért a 38. Magyar Filmszemle legjobb első filmjét illető Simó Sándor-díjat nyerte el februárban. A nemzetközi premier a berlini filmfesztiválon volt, ahol elismerő oklevéllel méltányolták; azóta számos fontos filmünnep hívta meg, többek között Karlovy Vary, Galway, Rio de Janiero, Reykjavik, Varsó és Sevilla nemzetközi seregszemléi.

A magyar mozik közönsége december 6-tól láthatja „a napjaink névtelen városában névtelen szereplőkkel játszódó történetet”. A Boldog új élet a Laokoon Filmben készült, producere Rajna Gábor és Sipos Gábor volt.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
Aforizmák
„ Az ember nem lehet elég óvatos ellenségeinek megválogatásában."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ