Kezdődik a Verzió emberi jogi filmfesztivál
Dátum: 2007. november 6., kedd, 7:48
Negyven alkotást mutat be 26 országból az idén a Verzió nemzetközi emberi jogi dokumentumfilm-fesztivál, amely ma kezdődik meg Budapesten.

A hatnapos esemény fővédnöke Jancsó Miklós filmrendező és a Magyar Helsinki Bizottság. A fesztivált Kőszeg Ferenc, a bizottság alapító elnöke nyitja meg.

A filmeket, amelyek közül 34-nek a fesztiválon tartják a magyarországi premierjét, a Toldi és a Cirko-gejzír moziban vetítik.

A fesztivál ízelítőt ad a kortárs európai és ázsiai, magyar és tengeren túli dokumentumfilm-termésből. Az alkotások többsége a Föld szegényeit, a menekülttáborokban, polgárháborús övezetekben, betegségek sújtotta vidékeken, politikai elnyomás alatt, az emberi pusztítások, katasztrófák, nyomor és tudatlanság közt, kitaszítottan vagy kizsákmányoltan élők világát hozza testközelbe. A filmek az emberi butaság és kegyetlenség torokszorító dokumentumai - összegezték a szervezők.

A fesztivál nyitófilmje egy díjnyertes kínai alkotás, a Szavazz rám, légyszi! (Please Vote for Me), Weijun Chen rendezésében.

A programban szerepel fotókiállítás, Diák Verzió, műhelybeszélgetés, továbbá válogatás Nick Broomfield díjnyertes dokumentumfilmjeiből.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szabadtéri előadás világítópróbája volt, mikor a rendező ingerülten ordított rá a világosítókra: – Gyerekek, vegyétek már ki azt a sárgát! Hát nem látjátok, milyen sok?!?
 
Aforizmák
„ Aki meg akarja ismerni a népek lelkületét, tanulmányozza a kölcsönkönyvtárakat."
Hauff
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ