Orosz vécérománc volt a nyerő
Dátum: 2007. december 2., vasárnap, 11:04
Megszülettek az 5. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál díjai. A háromtagú nemzetközi zsűri, Koji Yamamura, Bill Plympton és Riho Unt döntése szerint a fesztivál főíjas versenyfilmje a Vécérománc című orosz rövidfilm.

A zsűri indoklása szerint Konstantin Bronzit filmjének „érzékeny humora és kifinomult rajzai egy erőteljes szerelmi történetet tárnak elénk.” Egy  vécésnéni titkos szerelmi története közel 10 percben.

A zsűri két különdíjat osztott ki, az egyiket a cseh Michaela Pavlatova nyerte Állatok farsangja című alkotásával, amiben erotikus fantáziákat animált Camille Saint-Saens zenéjére. A második különdíjat a francia Pierre-Luc Granjon kapta A fehér farkas című animációjáért. A történetében egy kisfiú megszelidít egy hatalmas fehér farkast, akit hamarosan feltálalnak neki vacsorára,

A közönség Jonas Odell filmjét szavazta meg legjobbnak, akinek Soha úgy, mint legelőször című kisfilmjében különböző korokban különböző generációk képviselői mesélik el, milyen volt az első szexuális élményük.

A versenyfilmek vasárnap még megtekinthetők a Toldi moziban.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„ Azt mondották, hogy a múltat még Isten sem tudja megváltoztatni: a történetírók képesek rá, és talán ezért is tűri meg őket az Isten, mert e tekintetben hasznára lehetnek"
Samuel Butler
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ