Orosz vécérománc volt a nyerő
Dátum: 2007. december 2., vasárnap, 11:04
Megszülettek az 5. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál díjai. A háromtagú nemzetközi zsűri, Koji Yamamura, Bill Plympton és Riho Unt döntése szerint a fesztivál főíjas versenyfilmje a Vécérománc című orosz rövidfilm.

A zsűri indoklása szerint Konstantin Bronzit filmjének „érzékeny humora és kifinomult rajzai egy erőteljes szerelmi történetet tárnak elénk.” Egy  vécésnéni titkos szerelmi története közel 10 percben.

A zsűri két különdíjat osztott ki, az egyiket a cseh Michaela Pavlatova nyerte Állatok farsangja című alkotásával, amiben erotikus fantáziákat animált Camille Saint-Saens zenéjére. A második különdíjat a francia Pierre-Luc Granjon kapta A fehér farkas című animációjáért. A történetében egy kisfiú megszelidít egy hatalmas fehér farkast, akit hamarosan feltálalnak neki vacsorára,

A közönség Jonas Odell filmjét szavazta meg legjobbnak, akinek Soha úgy, mint legelőször című kisfilmjében különböző korokban különböző generációk képviselői mesélik el, milyen volt az első szexuális élményük.

A versenyfilmek vasárnap még megtekinthetők a Toldi moziban.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„Ne azt várjuk, hogy a művészet váljon a mi számunkra hozzáférhetővé, hanem mi nyíljunk meg a művészet számára."
Werner Hofman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ