Orosz vécérománc volt a nyerő
Dátum: 2007. december 2., vasárnap, 11:04
Megszülettek az 5. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál díjai. A háromtagú nemzetközi zsűri, Koji Yamamura, Bill Plympton és Riho Unt döntése szerint a fesztivál főíjas versenyfilmje a Vécérománc című orosz rövidfilm.

A zsűri indoklása szerint Konstantin Bronzit filmjének „érzékeny humora és kifinomult rajzai egy erőteljes szerelmi történetet tárnak elénk.” Egy  vécésnéni titkos szerelmi története közel 10 percben.

A zsűri két különdíjat osztott ki, az egyiket a cseh Michaela Pavlatova nyerte Állatok farsangja című alkotásával, amiben erotikus fantáziákat animált Camille Saint-Saens zenéjére. A második különdíjat a francia Pierre-Luc Granjon kapta A fehér farkas című animációjáért. A történetében egy kisfiú megszelidít egy hatalmas fehér farkast, akit hamarosan feltálalnak neki vacsorára,

A közönség Jonas Odell filmjét szavazta meg legjobbnak, akinek Soha úgy, mint legelőször című kisfilmjében különböző korokban különböző generációk képviselői mesélik el, milyen volt az első szexuális élményük.

A versenyfilmek vasárnap még megtekinthetők a Toldi moziban.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„Nem a tudásban van a boldogság, hanem a tudás megszerzésében. "
Edgar Allan Poe
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ