A Los Angeles-i filmkritikusok díjai
Dátum: 2007. december 11., kedd, 7:55
Paul Thomas Anderson Vérző olaj (There Will Be Blood) című alkotása lett az év filmje a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének (LACFA) döntése szerint – olvasható a szervezet honlapján.

A Vérző olaj másik három díjban is részesült: Paul Thomas Anderson (Magnólia; Kótyagos szerelem) megkapta a legjobb rendező díját, az év legjobb férfi színésze a főszereplő, Daniel Day-Lewis (A lét elviselhetetlen könnyűsége; A bal lábam; Apám nevében; New York bandái) lett, Jack Fisknek (Invázió; Mulholland Drive) pedig a legjobb látványtervező díját ítélték oda.

A film Upton Sinclair (1878-1968) Olaj című regénye alapján készült. Az 1927-ben megjelent mű egy kisvállalkozóból lett olajmágnás, Jim Ross és szocialista eszmékkel kacérkodó fia, Bunny története.

A Los Angeles-i kritikusok szerint az év legjobb színésznője Marion Cotillard lett a La Vie En Rose (La mome) című filmben Edith Piaf alakjának megformálásáért.

A legjobb forgatókönyvért Tamara Jenkinst tüntették ki a The Savages (A vadak) című film forgatókönyvéért.

A legjobb külföldi film a 4 luni, 3 saptamani si 2 zile (4 hónap, 3 hét és 2 nap), a román Cristian Mungiu rendezése lett.

Az életműdíjat idén Sidney Lumet (Tizenkét dühös ember; Gyilkosság az Orient expresszen; Hálózat; Equus; Az ítélet; Idegen közöttünk; Bűnben égve; Gloria; Védd magad!) kapta.

A LACFA 33. díjátadó gálája január 12-én lesz Los Angelesben. A szervezet döntései sokat nyomnak a latban az Oscar-díjhoz vezető hosszú válogatási procedúra során. Az Oscar-jelöléseket január 22-én hozzák nyilvánosságra, az átadógála pedig február 24-én lesz.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„Évekkel ezelőtt Illyés Gyula Kegyenc című darabját mutattuk be a Madáchban. Gyula bácsi az egyik próbát meglátogatta és kérte: ne tiszteljük annyira a darabját.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ A pesszimista azt hiszi, hogy minden nő könnyelmű, az optimista reméli."
Ismeretlen
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ