A Coen fivérek filmje győzött New Yorkban
Dátum: 2007. december 11., kedd, 10:28
Joel és Ethan Coen filmje, a No Country for Old Men nyerte el a New York-i filmkritikusok legfontosabb díjait a hétfői szavazáson.

A metropolis 29 napilapját és magazinját képviselő filmes ítészekből álló testület 73. alkalommal voksolt az év legjobbjaira. A Coenek mexikói határon játszódó véres bandaháborúja a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendezés díját is begyűjtötte, a sorozatgyilkost alakító Javier Bardemet pedig a legjobb epizódszereplőnek választották.

A legjobb színész Daniel Day-Lewis lett a There Will Be Blood című családi drámával, amelyért egyébként Robert Elswit oparatőr is díjat kapott. A legjobb színésznő, Julie Christie az Away From Her című alzheimer-drámából került ki. A filmet Sarah Polley rendezte, aki munkájáért a legjobb elsőfilmes babérját kapta. A kritikusok Amy Ryant tartották a legjobb női epizódszereplőnek a Gone Baby Gone-ban nyújtott alakításáért.

A külföldi filmek közül a tavalyi Oscar-díjas német produkció, A mások élete vitte el a pálmát. Az animációs filmek közül a francia-amerikai koprodukcióban készült Persepolis nyert. Az iráni iszlám háború idején játszódó gyerekdráma már számos díjat kapott, köztük a cannes-i filmfesztivál zsűrijének különdíját.

Idén New Yorkban Sidney Lumet érdemelte ki a filmkritikusok életműdíját.

A díjak átadására a Times Square-i Spotlight Live étteremben kerül sor január 6-án.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ