A Coen fivérek filmje győzött New Yorkban
Dátum: 2007. december 11., kedd, 10:28
Joel és Ethan Coen filmje, a No Country for Old Men nyerte el a New York-i filmkritikusok legfontosabb díjait a hétfői szavazáson.

A metropolis 29 napilapját és magazinját képviselő filmes ítészekből álló testület 73. alkalommal voksolt az év legjobbjaira. A Coenek mexikói határon játszódó véres bandaháborúja a legjobb forgatókönyv és a legjobb rendezés díját is begyűjtötte, a sorozatgyilkost alakító Javier Bardemet pedig a legjobb epizódszereplőnek választották.

A legjobb színész Daniel Day-Lewis lett a There Will Be Blood című családi drámával, amelyért egyébként Robert Elswit oparatőr is díjat kapott. A legjobb színésznő, Julie Christie az Away From Her című alzheimer-drámából került ki. A filmet Sarah Polley rendezte, aki munkájáért a legjobb elsőfilmes babérját kapta. A kritikusok Amy Ryant tartották a legjobb női epizódszereplőnek a Gone Baby Gone-ban nyújtott alakításáért.

A külföldi filmek közül a tavalyi Oscar-díjas német produkció, A mások élete vitte el a pálmát. Az animációs filmek közül a francia-amerikai koprodukcióban készült Persepolis nyert. Az iráni iszlám háború idején játszódó gyerekdráma már számos díjat kapott, köztük a cannes-i filmfesztivál zsűrijének különdíját.

Idén New Yorkban Sidney Lumet érdemelte ki a filmkritikusok életműdíját.

A díjak átadására a Times Square-i Spotlight Live étteremben kerül sor január 6-án.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
 
Úgy látszik a tehetséget, a zseniket máshol sem becsülik meg. Amikor Robert Burns meghalt, nem sokkal temetése után márványemlékművet állítottak neki.
Aforizmák
„ Többnyire rettenetesen unatkozunk azok társaságában, akiket untatunk."
Francois De La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ