Oscar újra eljön közénk
Dátum: 2007. december 20., csütörtök, 11:47
Februárban, immár 12. alkalommal ismét Louis J. Horvitz rendezésében kerülhet színre Hollywood legfényesebb évi showműsora, az Oscar-díjátadás, amelynek tévéközvetítése több tízmillió nézőt ültet világszerte a képernyő elé.

A négyszeres Emmy-díjas rendező megbízását Gil Cates, az Amerikai Filmakadémia díjátadójának producere jelentette be szerdán. Az Oscar-nevezéseket január 22-én hozzák nyilvánosságra, a ceremóniára pedig február 24-én kerül sor.

Már ha egyáltalán - legalábbis a megszokott formájában - sor kerül az Oscar-szobor ünnepélyes kiosztására. Az Amerikai Írók Céhének (WGA) egyelőre rétestésztaként nyúló sztrájkja ugyanis meghiúsíthatja a hagyományosan pompás külsőségek közepette celebrált, komoly szórakoztató körítéssel előadott műsort. De hasonlóképp veszélybe került a január 13-i Arany Glóbusz-díjátadó est is.

A People's Choice Award, azaz a zenei, televíziós és filmes kategóriában évente kiosztott amerikai közönségdíjak szintén népszerű (tavaly több mint 11 millió tévénéző által követett) gálaműsorának szervezői szerdán a sztrájkra hivatkozva már be is jelentették, hogy a megszokott, élő közvetítés helyett új formában sugározzák majd a CBS csatornán január 8-án futó show-t: előre rögzítik az egészet, így a díjakat átvevők beszédeit és a rajongók kérdéseire adott válaszaikat is korábban veszik fel. Mint kifejtették, Queen Latifah-nak, a konzervműsor házigazdájának szerencsére nincs szüksége előre megírt szövegre.

A bejelentésre azt követően került sor, hogy a WGA kedden megtiltotta tagjainak, hogy részt vegyenek az Oscar- és az Arany Glóbusz-gála műsorának megírásában.

(MTI-Panoráma)

 


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A L'Opinion című lap 1885.október 15-i számában megemlékezik a Hotel Drouot árveréséről (amely árverési csarnokot műfordítóink Drout-szállodának szoktak magyarítani), s elmondja, hogy mikor a szolga a kiállítási asztalra helyezett egy milói Vénust ábrázoló másolatot, harsány hangon kiáltotta a közönség felé:
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„Céltalan élet nem lehet tiszta."
Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ