Szirmai Márton külföldi fesztiválsikerei
Dátum: 2008. március 19., szerda, 14:16
Szirmai Márton filmjeit Clevelandben és Athénban is nemzetközi fesztiváldíjakkal ismerték el a közelmúltban. A 2006-ban rendezett Szalontüdő című rövidfilmért a clevelandi seregszemle „Clower and Maggie” díját nyerte el a magyar rendező; a március 16-án véget ért nagyszabású ohiói filmünnepre 160 rövidfilmet hívtak meg.

A hétperces Szalontüdő, melyet a magyar filmkritikusok 2007-ben a legjobb rövidfilm díjával tüntettek ki, kedvelt vendége a nemzetközi mustráknak. Legközelebb Belgrádban, majd az ausztrál DeREEL független film fesztiválon lesz látható.

Szirmai Márton új filmje, A süllyedő falu, február végén az athéni Ecocinema fesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilm díját. Az ítészek az indoklásban „a filmet átható humor és irónia közti tökéletes egyensúlyt” emelték ki. Az apró magyar falu rejtélyes süllyedéséről szóló filmet a hazai közönség a 39. Magyar Filmszemlén láthatta először, ahol elnyerte az Esélyegyenlőségi-díjat.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Yehudi Menuhin hegedűművész nemcsak játékáról, hanem roppant szorgalmáról is híres. Naponta nyolc órán át gyakorol, s ezt sohasem mulasztja el.
 
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
Aforizmák
„ Az az ember, aki csakis önmagát szereti, semmit sem gyűlöl annyira, mint egyedül maradni önmagával."
Pascal
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ