Szirmai Márton külföldi fesztiválsikerei
Dátum: 2008. március 19., szerda, 14:16
Szirmai Márton filmjeit Clevelandben és Athénban is nemzetközi fesztiváldíjakkal ismerték el a közelmúltban. A 2006-ban rendezett Szalontüdő című rövidfilmért a clevelandi seregszemle „Clower and Maggie” díját nyerte el a magyar rendező; a március 16-án véget ért nagyszabású ohiói filmünnepre 160 rövidfilmet hívtak meg.

A hétperces Szalontüdő, melyet a magyar filmkritikusok 2007-ben a legjobb rövidfilm díjával tüntettek ki, kedvelt vendége a nemzetközi mustráknak. Legközelebb Belgrádban, majd az ausztrál DeREEL független film fesztiválon lesz látható.

Szirmai Márton új filmje, A süllyedő falu, február végén az athéni Ecocinema fesztiválon nyerte el a legjobb rövidfilm díját. Az ítészek az indoklásban „a filmet átható humor és irónia közti tökéletes egyensúlyt” emelték ki. Az apró magyar falu rejtélyes süllyedéséről szóló filmet a hazai közönség a 39. Magyar Filmszemlén láthatta először, ahol elnyerte az Esélyegyenlőségi-díjat.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az évek senki fölött sem múlnak nyomtalanul, s egyre gyakrabban fordul elő, hogy kisebb-nagyobb panaszokkal föl kell keresniük az orvost. Így tett Dobsa Sándor is, aki az idősebbek számára egyet jelent a Stúdió 11-gyel, s kiváló zongorakísérőként a fiatalok előtt sem ismeretlen.
 
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
Aforizmák
„Mire az ember megöregszik, a gyertya többe kerül, mint a születésnapi torta."
Bob Hope
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ