Díjat nyert Fliegauf Benedek filmterve Cannes-ban
Dátum: 2008. május 22., csütörtök, 7:33
Fliegauf Benedek Womb című forgatókönyve nyerte el a legjobb kelet-közép-európai forgatókönyvnek járó Krzysztof Kieslowski-díjat szerdán.

A fiatal rendező a Plage des Palmes strandon vette át a tízezer euró pénzjutalommal járó díjat, amelyet a varsói székhelyű Független Filmalapítvány ítélt oda. Az Európai Unió médiaprogramja által is támogatott Script East nevű, 9 hónapig tartó forgatókönyv-fejlesztő kurzusban 12 kelet-európai forgatókönyvíró előzetes pályázat alapján vett részt három helyszínen: tavaly ősszel Varsóban, februárban a berlini és most a cannes-i filmfesztiválon, melynek során producerekkel, rendezőkkel és forgatókönyvírókkal konzultálhattak terveikről.

A most díjazott magyar forgatókönyvet a cannes-i fesztivál Atelier (Műhely) nevű programjába is meghívták, ahol 15 fiatal alkotó mutatta be filmtervét a filmszakma képviselőinek. A Womb, amelyet Fliegauf Benedek ősszel Németországban kezd forgatni, a magyar rendező első szerelmesfilmje lesz.

Fliegauf elmondta: nagyon meglepte a döntés, amelyet az utolsó pillanatig titokban tartott a zsűri. Úgy érzi, a cannes-i meghívás jelentősége elsősorban az, hogy a filmfesztivál figyelemmel kíséri, min dolgozik éppen, és ez jó előjel lehet a készülő film esetleges cannes-i fesztiválszerepléséhez is.

(Venczel Katalin)

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Henrik Ibsen, a nagy drámaíró egy alkalommal Rómában sétálgatott, amikor fölkeltette érdeklődését egy plakát, amelyet nagy tömeg bámult. Közelebb ment, de észrevette, hogy nincs nála az olvasószemüvege.
Aforizmák
„ Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ