Díjat nyert Fliegauf Benedek filmterve Cannes-ban
Dátum: 2008. május 22., csütörtök, 7:33
Fliegauf Benedek Womb című forgatókönyve nyerte el a legjobb kelet-közép-európai forgatókönyvnek járó Krzysztof Kieslowski-díjat szerdán.

A fiatal rendező a Plage des Palmes strandon vette át a tízezer euró pénzjutalommal járó díjat, amelyet a varsói székhelyű Független Filmalapítvány ítélt oda. Az Európai Unió médiaprogramja által is támogatott Script East nevű, 9 hónapig tartó forgatókönyv-fejlesztő kurzusban 12 kelet-európai forgatókönyvíró előzetes pályázat alapján vett részt három helyszínen: tavaly ősszel Varsóban, februárban a berlini és most a cannes-i filmfesztiválon, melynek során producerekkel, rendezőkkel és forgatókönyvírókkal konzultálhattak terveikről.

A most díjazott magyar forgatókönyvet a cannes-i fesztivál Atelier (Műhely) nevű programjába is meghívták, ahol 15 fiatal alkotó mutatta be filmtervét a filmszakma képviselőinek. A Womb, amelyet Fliegauf Benedek ősszel Németországban kezd forgatni, a magyar rendező első szerelmesfilmje lesz.

Fliegauf elmondta: nagyon meglepte a döntés, amelyet az utolsó pillanatig titokban tartott a zsűri. Úgy érzi, a cannes-i meghívás jelentősége elsősorban az, hogy a filmfesztivál figyelemmel kíséri, min dolgozik éppen, és ez jó előjel lehet a készülő film esetleges cannes-i fesztiválszerepléséhez is.

(Venczel Katalin)

 Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
A Le Radical (1887. március 19.) san franciscói híre: egy odavaló műbarát megrendelte Párizsból a milói Vénus másolatát. Meg is érkezett, persze kar nélkül. A műbarát beperelte a Central Pacific Companyt kártérítésért.
Aforizmák
„ Szeretni valakit annyi, mint átvilágítani."
Hugo
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ