CineFest–Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja
Dátum: 2006. február 6., hétfő, 19:02
A CineFest–Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja 2006. szeptemberében már harmadik alkalommal várja a fiatalokat és filmes szakembereket Miskolcra. A CineFest egy olyan fesztivál, ahol a fiatal alkotók a filmkészítés különböző területein nagyjátékfilmekkel, kisjátékfilmekkel, dokumentumfilmekkel, kísérleti- és animációs filmekkel egyaránt pályázhatnak.

 A fesztiválra minden évben valamennyi földrészéről,  Japántól  Mexikóig több száz nevezés érkezik. Az alkotók, akik ellátogatnak hozzánk, szakmai és kulturális programok  sokaságából válogathatnak a vetítések mellett. Idén a fesztivál  programjainak helyszínei is bővülnek majd két újabb vetítőhellyel. A rendezvény már több mint egy hétig tart, mert ezt kívánja az évről évre bővülő versenyprogram  és a nézők ezreinek érdeklődése is.


A fesztiválról bővebb információ: www.filmfestival-miskolc.hu

A versenyben való részvétel feltétele, hogy a nevezett film rendezője 35 év alatti legyen a film készítésekor és az alkotás 2004. január elseje után készüljön. Nevezéseket várunk a világ bármely tájáról, nevezési díj nincs. Az előzsűri által a versenyprogramba válogatott filmek bemutatására 2006. szeptember 16. és 23. között kerül sor Miskolcon. A fesztivál díjait nemzetközi zsűri ítéli oda. A filmek kategóriánként díjazásban részesülnek, ezen kívül kiosztásra kerül a fesztivál fődíja és számos különdíj. A fesztivál összdíjazása egymillió forint.


Internetes nevezés, illetve jelentkezési lap és szabályzat letölthető a http://www.filmfestival-miskolc.hu honlapról.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella társasági ember, nagy kártyajátékos volt, de csak olyanokkal játszott, akik legalább olyan jók voltak, mint ő. A játszmákból nem ritkán vesztesként került ki, de ezt nem bánta, mert legalább volt alkalma egy kis zsörtölődésre.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ Az ember nem lehet elég óvatos ellenségeinek megválogatásában."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ