CineFest–Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja
Dátum: 2006. február 6., hétfő, 19:02
A CineFest–Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja 2006. szeptemberében már harmadik alkalommal várja a fiatalokat és filmes szakembereket Miskolcra. A CineFest egy olyan fesztivál, ahol a fiatal alkotók a filmkészítés különböző területein nagyjátékfilmekkel, kisjátékfilmekkel, dokumentumfilmekkel, kísérleti- és animációs filmekkel egyaránt pályázhatnak.

 A fesztiválra minden évben valamennyi földrészéről,  Japántól  Mexikóig több száz nevezés érkezik. Az alkotók, akik ellátogatnak hozzánk, szakmai és kulturális programok  sokaságából válogathatnak a vetítések mellett. Idén a fesztivál  programjainak helyszínei is bővülnek majd két újabb vetítőhellyel. A rendezvény már több mint egy hétig tart, mert ezt kívánja az évről évre bővülő versenyprogram  és a nézők ezreinek érdeklődése is.


A fesztiválról bővebb információ: www.filmfestival-miskolc.hu

A versenyben való részvétel feltétele, hogy a nevezett film rendezője 35 év alatti legyen a film készítésekor és az alkotás 2004. január elseje után készüljön. Nevezéseket várunk a világ bármely tájáról, nevezési díj nincs. Az előzsűri által a versenyprogramba válogatott filmek bemutatására 2006. szeptember 16. és 23. között kerül sor Miskolcon. A fesztivál díjait nemzetközi zsűri ítéli oda. A filmek kategóriánként díjazásban részesülnek, ezen kívül kiosztásra kerül a fesztivál fődíja és számos különdíj. A fesztivál összdíjazása egymillió forint.


Internetes nevezés, illetve jelentkezési lap és szabályzat letölthető a http://www.filmfestival-miskolc.hu honlapról.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Baja: 1950. A bácskai városban szereplő Rodolfo és Latabár Kálmán kisétál reggel a piacra. Gusztálják a szép gyümölcsöt, zöldséget, baromfit, végül megállnak egy termetes asszonyság standja előtt. A néni háztáji tojást árul.
 
A múlt század francia irodalmának egyforma büszkesége a két Dumas: apa és fia. Az öreg Dumas leghíresebb, legismertebb művei a „Három testőr" és a „Gróf Monte Christo" sorozat. A fiatal Dumas legjobb műve a Kaméliás hölgy, amely Puccini Traviata című operája szövegköny-vének alapjául is szolgált.
Aforizmák
„ Ha tudtam volna, hogy ily sokáig élek, jobban vigyáztam volna magamra."
„ Eubie " Blake
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ