Esmények
A Dreamgirls (Álomlányok) című musical volt az idei Arany Glóbusz-díj legnagyobb nyertese: a film három díjat is kapott a keddre virradóra Beverly Hills-ben immár 64. alkalommal megrendezett gálán. Ugyancsak három díjat kapott az I. Erzsébet királynéről szóló tv-film is.
Esmények
Herskó János és Szabó István filmrendezők kapják a Magyar Mozgókép Mestere művészeti díjat 2007-ben.
Esmények
A 38. Magyar Filmszemle 2007. január 30 – február 6-ig tart, helyszínei az előző évekhez hasonlóan a Jövő Háza Központ, a Palace Mammut és az Uránia Nemzeti Filmszínház lesznek.
Esmények
Mészáros Márta munkássága előtt életműdíjjal tiszteleg a „Film és Történelem” filmfesztivál Isztambulban.
Esmények
A Friss levegő nyerte el Pozsonyban a diákzsűri díját. A szombat este véget ért 8. Pozsonyi Nemzetközi Filmfesztiválon Kocsis Ágnes diplomafilmje „a stíluseszközök eredeti használatáért, az ellehetetlenült kommunikáció és a generációs szakadék friss ábrázolásmódjáért” kapta meg a diákokból álló zsűritől.
Esmények
Péntek este véget ért az arab világ egyetlen A-kategóriás nemzetközi filmfesztiválja, a 30. alkalommal megrendezett kairói filmfesztivál. A Közel-Kelet legelső és máig elsőszámú fesztiválján mutatkozott be a nemzetközi közönségnek először Elek Judit A hét nyolcadik napja című filmje, és elnyerte a legjobb forgatókönyv díját.
Esmények
December 2-án, szombaton osztották ki Varsóban az Európa Filmakadémia díjait. Öt kategóriában győzött a Volver; Kenyeres Bálint 13 percese, a Before Dawn pedig megkapta a legjobb rövidfilmnek járó díjat.
Esmények
Pawel Weremiuk Lapok című lengyel rajzfilmje nyerte az Anifest4 elnevezésű nemzetközi fesztivál fődíját - az elismeréseket a szombati záróünnepségen adták át az Uránia Nemzeti Filmszínházban.
Esmények
Az AniFest nemzetközi animációs fesztivált immár negyedik alkalommal rendezik meg az Uránia Nemzeti Filmszínházban és a Toldi moziban: november 30-tól december 2-ig.
Esmények
31 versenyfilmet és számos szekcióvetítést láthatnak az érdeklődők a november 27-29. között megrendezésre kerülő 13 nap remény elnevezésű 56-os dokumentumfilm fesztiválon.
Esmények
Jafar Panahi Pályán kívül című filmjét is levetítik a pénteken kezdődő Iráni filmnapokon –tájékoztatott a Cirko Film - Másképp Alapítvány.
Esmények
A vasárnap véget ért 3. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál november 8. és 12. között két másik filmfesztivállal, valamint hat premier filmmel versengett a nézők figyelméért. A minden eddiginél gazdagabb program minden eddiginél több nézőt vonzott. 54 vetítésen, 10 teltházas előadáson 3266 látogató volt kíváncsi a 60 merész hangvételű verziós filmre.
Esmények
51. alkalommal rendezték meg a spanyolországi Valladolidban a filmművészet sokszínűségét ünneplő nemzetközi filmhetet. A szombat esti díjátadó ünnepségen a Teatro Calderón-ban egy fiatal magyar filmrendező, Madarász István kapta meg a legjobb rövidfilmet illető Arany Kalász díjat, amit a rendező személyesen vett át.
Esmények
Január 15-én Los Angelesben 64. alkalommal adják át az Oscar-díj előfutárának is tekintett Golden Globe (Arany Glóbusz) filmdíjakat.
Esmények
Kocsis Ágnes diplomafilmje újabb nemzetközi elismerésben részesült: a Friss levegő-t az Ingmar Bergman-díjra jelölték. A világhírű svéd filmrendező nevét viselő elismerésért mindössze öt alkotás versenyez.
Esmények
Új-Delhiben december 18-án ért véget a második alkalommal megrendezett „Nők a kamera mögött” mottójú nemzetközi filmfesztivál. A játékfilmes mezőnybe húsz filmrendezőnő mutatkozott be, a filmek Európából, Dél-Amerikából és a Közel-Keletről érkeztek Delhibe. Az indiai fesztiválon Friss levegő című diplomafilmjéért Kocsis Ágnes a legjobb rendező díjat nyerte el.
Esmények
Politzer Péter alkotása, a Csendes éj Tokióban elismerő oklevelet nyert az Akira Kurosawa Emlékmúzeum által megrendezett rövidfilmversenyen.
Esmények
Életműdíjjal tüntették ki Kovács László Egyesült Államokban élő magyar operatőrt a Santa Fé-i filmfesztiválon.
Esmények
Kocsis Ágnes vizsgafilmje a Friss levegő újabb külföldi elismeréssel gazdagodott a közlemúltban. Brüsszel, Reykjavik és Varsó után a Barcelonában megrendezett „l’Alternativa” zsűrijének elismerő oklevelét nyerte el.
Esmények
Magyar alkotás lett Európa legjobb rövidfilmje. Kenyeres Bálint Before Dawn című műve nyerte el az Európai Filmakadémia 2006-os rövidfilm díját. A rangos elismerést a rendező személyesen vette át Varsóban a szombat este megrendezett díjkiosztó gálán.
Esmények
Fliegauf Benedek a 2004-ben készült Dealer című filmjéért a Batumi Nemzetközi Filmfesztiválon a Legjobb rendezés díját nyerte el. A november 15-22. között elsőízben megrendezett grúziai seregszemlén 23 ország vett részt, a versenyprogramba 15 film kapott meghívást.
Esmények
Idén 16. alkalommal kerül sor a Budapest Film szervezésében az európai filmek mustrájára. November 30 és december 10 között 22 játékfilmet és egy rövidfilmösszeállítást láthatnak a nézők. Ritkán látható csemegék és fesztiválsikerek a Művész moziban.
Esmények
Nagy András kapta az év operatőre 2006 díjat, amelyet Kende János és Koltai Lajos adták át a harmadik alkalommal megrendezett Aranyszem Operatőri Fesztiválon az Uráni Nemzeti Filmszínház szombati záróünnepségén.
Esmények
Több mint negyven operatőr ötvenöt filmje szerepel a szerdán kezdődő Aranyszem Operatőri Fesztivál háromnapos versenyprogramjában, az eseménynek az Uránia Nemzeti Filmszínház ad otthont - tájékoztatott Novák Emil operatőr, az esemény főszervezője kedden.
Esmények
A Holokauszt Emlékközpont korszerû, 50 férőhelyes oktatótermében kapnak helyet a harmadik alkalommal megrendezett Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál tanároknak szóló filmjei.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ