Esmények
November 8-tól 12-ig kerül megrendezésre a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál. A rendezvényen 43 film lesz látható 31 országból; 32 premier 4 nap alatt. A Verzió 3 filmfesztivált Göncz Árpád és Gazdag Gyula után idén Jancsó Miklós nyitja meg 2006. november 8-án a Toldi moziban.
Esmények
Magyar film kapta a fődíjat az október 21-én véget ért európai film fesztiválon, a franciaországi Essonne-ban. Hajdu Szabolcs Fehér tenyér című filmjét választotta a nyolcadik alkalommal megrendezett Cinessone nemzetközi zsűrije.
Esmények
Róma lázban ég: pénteken kezdődik első, egy hétig tartó filmfesztiválja, A mozi ünnepe.
Esmények
Az alábbiakban a harmadik CineFest Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztivál díjnyertes filmjeinek listáját közöljük.
Esmények
Több nemzetközi filmes rendezvény tűzi műsorra Tarr Béla munkáit szeptember második felében. Az olaszországi Forliban szeptember 14-én kezdődő Crisalide filmfesztiválon Tarr három emblematikus alkotását mutatják be.
Esmények
Huszonöt országból érkezett alkotások láthatók a Szolnokon szeptember 27-30. között tartandó nemzetközi képzőművészeti filmszemlén, amelyet minden eddiginél kevesebb pénzbõl rendeznek meg az art moziként működõ, felújított Tisza filmszínházban - jelentették be a szervezők az esemény leendõ helyszínén szerdán tartott sajtótájékoztatón.
Esmények
Brian de Palma rendező megtörtént bűnügyet feldolgozó krimijével, a James Ellroy bestsellere alapján készült The Black Dahliával (A fekete dália) nyílt meg szerda este a 63. Velencei Filmfesztivál, amelyen két magyar alkotás is versenybe száll.
Esmények
Augusztus 27-én Los Angelesben 58. alkalommal adják át a televíziós Oscar-díjnak is nevezett Emmy-díjakat. A díjakat amerikai televíziós produkciók kaphatják, a Televíziós Művészetek és Tudományok Akadémiája ítéli oda, szavazni csak a 13 ezer tag jogosult, és mindenki csak saját művészeti szekciójában.
Esmények
Politzer Péter Gránátok című alkotása nyerte el az idei fődíjat a fiatal filmesek CinemadaMare nevű olaszországi nemzetközi rövidfilmfesztiválján.
Esmények
A Palicsi-tó partján július 15-én kezdődik az Európai Film Fesztivál két magyar versenyfilmmel és az új magyar filmeket bemutató különprogrammal. A monarchiabeli fürdőhelyen 1992-ben alapított filmszemle mindkét versenyprogramjában indul magyar film. Pacskovszky József Lopott képek című műve 14 vetélytárssal egyetemben indul az Arany Toronyért.
Esmények
A Sherrybaby című, Laurie Collyer rendezte amerikai film kapta szombaton este a nyugat-csehországi Karlovy Varyban az idei 41. nemzetközi filmfesztivál nagydíját, a Kristályglóbuszt. A fődíjjal együtt 20 ezer dolláros pénzjutalom is jár.
Esmények
Kettős magyar sikerrel zárult a 14. Art Film fesztivál Trencsényteplicen: Hajdu Szabolcs a legjobb forgatókönyv díját nyerte el Fehér tenyér című filmjéért, Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája pedig a legjobb rövidfilm díját kapta meg szombat este.
Esmények
Sundance, Arizona, San Jose, Syracuse és Tiburon után újabb amerikai diadalt könyvelhet el Kenyeres Bálint Before Dawn című munkája, amit a 32. Seattle Nemzetközi Filmfesztiválon a legjobb rövidfilmnek járó nagydíjjal jutalmaztak.
Esmények
Az animációs filmeké lesz a főszerep szombaton: a Manifeszt/ASIFA Hungary és a Mozinet Magazin szervezésében négy budapesti moziban délelőtt tíz órától éjjel egyig vetítenek animációs filmeket az Animáció Világnapján.
Esmények
Sólyom László köztársasági elnök csütörtökön Kossuth-díjat adományozott a 85 éves Jancsó Miklós filmrendezőnek a Sándor-palota Tükörtermében.
Esmények
Magyar film nyerte el az antalyai nemzetközi filmfesztivál legjobb rendezőjének járó díját szombat este. Pálfi György a Taxidermia című filmjéért kapta meg a rangos elismerést a török riviérán.
Esmények
Több mint negyven nagyjátékfilmmel várja a második Pécsi Nemzetközi Filmünnep a látogatókat október 2-7-ig - mondták a szervezők szerdai budapesti sajtótájékoztatón.
Esmények
Meglepetést okozott a 63. velencei filmfesztivál Catherine Deneuve vezette zsűrijének döntése, amellyel szombaton Csia Csang-ko (Jia Zhangke) 36 éves kínai filmrendező Sanxia Haoren (Still life) címmel bemutatott filmjét jutalmazta az Arany Oroszlánnal, a fesztivál nagydíjával.
Esmények
A 2006-os Los Angelesi Rövidfilmfesztivál legjobb művészi rendezésért járó díját M. Nagy Richárd kapta. A rendező Hal a parton című alkotásával nyerte a rendezvény idei díját.
Esmények
A 24 című kémthriller kapta idén a legjobb drámai sorozatnak járó Emmy-díjat, míg a legjobb vígjátéksorozat kategóriában az azonos nevű brit alkotás által ihletett The Office című munkahelyi szatírát jutalmazták.
Esmények
A CineFest–Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja 2006. szeptemberében harmadik alkalommal várja a fiatalokat és filmes szakembereket Miskolcra. a CINEFEST, a Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja. Idén kicsit korábban, szeptember 16. és 23. között zajlik majd a versengés, melyben 27 ország 80 alkotását tekinthetik meg az érdeklődők, immár két helyszín, négy vetítőtermében.
Esmények
2006. augusztus 4-8. között másodszor kerül megrendezésre a BUSHO – Budapest Short – Nemzetközi Rövidfilm Fesztivál a Kultiplex Moziban. A rendezvényre közel 20 országból érkeztek alkotások, és a négy nap alatt 14 órányi versenyfilm kerül vetítésre.
Esmények
Az olaszországi Capalbioban nemrég véget ért rövidfilmversenyen Kenyeres Bálint Before Dawn című filmje a Toszkán Filmbizottság-díját, valamint a legjobb operatőr díját is elnyerte. A bravúros alkotás operatőre Erdély Mátyás volt.
Esmények
Szombat este két jelentős nemzetközi filmfesztiválon is elismertek magyar filmművészeket: Brüsszelben megosztva kapta az európai film fesztivál fődíját, az Írisz-díjat a Friss levegő és a Taxidermia, ugyanezen az estén a 41. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztiválon a Fehér tenyér a zsűri elismerő oklevelét kapta meg.
Esmények
Kim Ki Duk, a neves dél-koreai rendező Idő című alkotásának világpremierjével pénteken este a nyugat-csehországi Karlovy Varyban ünnepélyesen megnyílt a 41. nemzetközi filmfesztivál.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Erényeink többnyire csak álcázott bűnök. "
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ