Esmények
A Magyar Művelődési Intézet, és a Ház a Réten Kulturális Egyesület tizenharmadik alkalommal rendezi meg filmmel és videóval foglalkozó ifjú alkotók részére az Országos Diákfilmszemlét új helyszínen, az Aranytíz Művelődési Központban, 2006. augusztus 22-től 27-ig.
Esmények
Gayer Zoltán és Molnár Péter A Karusszel rítus című alkotása díjat nyert New York-ban. A 9. alkalommal megrendezett Brooklyn Nemzetközi Filmfesztivál a Legjobb kísérleti film díjával tüntette ki a magyar rövidfilmet. Az 1998-ban alapított amerikai versenyfesztiválon öt szekcióban mutattak be filmeket, a kísérleti filmek között tizennyolc alkotás kelt versenyre.
Esmények
A nagy sikerre való tekintettel a Spanyol Nagykövetség a Budapest Filmmel közösen ismét megrendezi a Spanyol Filmhetet. A 2006. június 15-21-ig tartó rendezvénynek a Művész mozi ad otthont.
Esmények
Holland-belga film, a Nanouk Leopold rendezte Guernsey nyerte el Székesfehérvárott a II. Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmnek járó díját, az Ezüst Országalmát; az elismerést a többi díjjal együtt a mustra szombati záró gáláján adták át a Vörösmarty Színházban.
Esmények
Életműdíjak átadásával kezdõdött meg hétfõn Székesfehérváron, a II. Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivál; a négy kitüntetett közül ketten, a Kossuth-díjas színész, Darvas Iván és az Oscar-díjas operatõr, Zsigmond Vilmos már át is vették az elismerést.
Esmények
A brit Ken Loach The Wind That Shakes The Barley című filmjének ítélte a Von Kar-vaj kínai rendező vezette zsűri vasárnap az Arany Pálmát az 59. cannes-i filmfesztiválon.
Esmények
Maurice Jarre, a decemberben Európa-díjjal kitüntetett, háromszoros Oscar-díjas zeneszerző kapja a május 29. - június 4. között Székesfehérvárott megrendezendő 2. Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivál (ARIFF) életműdíját; az elismerést a művész a gálán személyesen veszi majd át - közölte csütörtökön a fesztivál igazgatója.
Esmények
Az Egyiptomi Filmnapok keretében hét alkotást vetítenek csütörtöktől a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban; az első alkalommal meghirdetett programot Bozóki András kulturális miniszter, Hisám ez-Zimaiti egyiptomi nagykövet és Bakos Edit, az intézmény igazgatója nyitja meg.
Esmények
A budapesti Lengyel Intézet a Budapest Filmmel közösen immáron 12. alkalommal rendezi meg a Lengyel Filmszemlét. A 2006. május 6-tól 10-ig tartó rendezvénynek a Művész mozi ad otthont.
Esmények
Négy játékfilm és három dokumentumfilm szerepel a tizedik alkalommal megrendezendő Izraeli Filmtavasz programjában, amelynek vetítéseit május 4-től tartják a budapesti Örökmozgó Filmmúzeumban - közölték a szervezők.
Esmények
Április 20-22-között harmadik alkalommal kerül megrendezésre, a korábbi években nagy érdeklődéssel kísért, Madzag Filmnapok, melynek idén a Bem Mozi ad helyet.
Esmények
Tizenötezer nézője volt idén a 13. Titanic Budapest Nemzetközi Filmfesztiválon bemutatott filmeknek. A fesztivál helyszínein - az Uránia Nemzeti Filmszínházban, a Kossuth moziban, a Toldi moziban és az Örökmozgó Filmmúzeumban - teltházas vetítéseken mutatták be a 4, a Melquiades Estrada három temetése, a Holdkór, a Punk: attitűd és A bosszú asszonya című filmeket.
Esmények
Kenyeres Bálint Before Dawn című filmjének tengerentúli diadalútja a kaliforniai Tiburon filmfesztiválján folytatódott, ahol a legjobb rövidfilm díját nyerte el. Kenyeres alkotásának nem ez az első díja Kaliforniából, hiszen nemrég, a San Jose városában megrendezett Cinequest fesztivál zsűrije jutalmazta különdíjával.
Esmények
Több, mint 230 egész estét betöltõ játékfilmet és dokumentum filmet láthatnak majd az érdeklõdõk a 41. nemzetközi filmfesztiválon Karlovy Varyban.
Esmények
A szomszédos horvát főváros, Zágráb a jövő héten az animáció fővárosa lesz. Június 12-én kezdődik Európa egyik legrégebbi animációknak szentelt rendezvénye, az 1972-ben alapított Animafest.
Esmények
Kettős magyar sikerrel zárult a gyermek és ifjúsági filmek fesztiválja a csehországi Zlínben: Tóth Pál Rajzfilm című alkotása a legjobb animáció díját, M. Tóth Géza Maestro-jáért a legjobb fiatal rendezőnek járó elismerést nyerte el.
Esmények
Hetvenkilenc éves korában, keddenTokióban elhunyt Imamura Sohei, neves japán filmrendező, aki olyan képet festett filmjeiben Japánról, az évszázadok óta meggyökeresedett szokásokról és társadalmi beidegzõdésekrõl, amelyek merőben mások voltak a jól ismerteknél.
Esmények
Május 26-a és 28-a között rendezték meg a II. Országos Középiskolai Videofilm Szemlét a budapesti Káldor Miklós Kollégiumban. A szemle mottója ezúttal a „Máskép(p)” volt. Az ország minden részéről – összesen 23 településről, 39 intézményből – érkeztek filmek, sőt, egy kolozsvári alkotás is részt vett a versenyben.
Esmények
A Káldor Miklós Kollégium május 26 és 28 között másodszor rendezi meg az Országos Középiskolai Videofilm Szemlét. Ezúttal „Máskép(p)” címmel. A szemlére 66 versenyfilm érkezett 23 településrõl, 39 intézménybõl, összesen több, mint 14 óra időtartamban. A szemle védnöke Jancsó Miklós lesz.
Esmények
Május 18-án 15-órakor kerül megrendezésre – a Moholy-Nagy Művészeti Egyetem szervezésében – a MOME Animáció nevű szakmai nap. A rendezvényre minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Esmények
Másodszor kerül megrendezésre 2006. május 29-június 4. között Székesfehérváron az Alba Regia Nemzetközi Filmfesztivál.
Esmények
Ismét svéd filmnapokat rendez a Budapest Film és a Svéd Nagykövetség, a két éve megrendezett nagysikerű Svédületes! Svéd-magyar randevúk 2004 programsorozat után. Május 4-e és 7-e között az elmúlt két év svéd terméséből kiválasztott négy sikerfilm lesz látható. A filmeket a Művész moziban este 19-órai kezdettel vetítik, angol felirattal és szinkrontolmácsolással.
Esmények
2006. május 5-től 6-ig tart a Mustra, vagyis az ORTT televíziós és filmfesztiválja Miskolcon, a Kossuth Art Moziban. A programokra minden érdeklődőt szeretettel várnak.
Esmények
Április 28-án veszi kezdetét az idei Mediawave-fesztivál, a programok többségét Győr belvárosában rendezik, az eseményt beharangozó sajtótájékoztatót csütörtökön tartották Budapesten.
Esmények
Immár tizenharmadik alkalommal indul útjára a Titanic fesztiválhajója. A 2005-ös tavaszi kezdés sikerén felbuzdulva – mikor is közel 20 ezren látogatót regisztráltak – a szervezők idén ismét március végén szedik fel a horgonyokat, hogy másfél hetes mozis körutazás keretében mutassák be a világ minden tájáról érkező filmrakományt. A fesztivált a március 29-i gálán dr. Schiffer János, Budapest főpolgármester-helyettese nyitja meg.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
X. Ince pápa, amikor meglátta tulajdon arcképét, amelyet Velázquez festett, így kiáltott fel:
 
Az amerikai turnéja során Jehudi Menuhint, a világhírű hegedűművészt meghívták egy gazdag házhoz. A textilgyáros házigazda kihasználta az alkalmat, és megkérte Menuhint, hallgassa meg fia játékát, mert mindenki nagyon tehetségesnek tartja
Aforizmák
„ A dicséretek visszautasítása: az a vágy, hogy kétszer dicsérjenek meg."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ