Esmények
Alexei Alexeev Log Jam: KJFG No.5 című animációja második díjat nyert a televíziós programok között a chicagói nemzetközi gyerekfilm fesztiválon.
Esmények
Kocsis Ágnes Pál Adrienn című filmje három díjat nyert a jubileumi filmfesztiválon Cottbusban. November 2-7. között 140 alkotás részvételével rendezték meg 20. alkalommal a kelet-európai filmek rangos seregszemléjét a németországi Cottbusban.
Esmények
A Pál Adrienn című magyar film főszereplője, Gábor Éva nyerte el a moszkvai 2 in 1 filmfesztiválon a legjobb színészi alakításért járó díjat. A díjkategória hivatalos elnevezése "Hősök", mert a fesztivál versenyében egyaránt szerepeltek dokumentum- és játékfilmek, s csak egyetlen szereplőt díjaztak.
Esmények
Különleges és gazdag életművéért Arany Plakett díjjal méltatta Mészáros Mártát a 46. chicagói nemzetközi filmfesztivál, Észak-Amerika legrégebbi filmversenye.
Esmények
A magyar filmművészet két kiemelkedő alkotójának életműve előtt tiszteleg a viareggiói filmfesztivál, Olaszország nagy hagyományokkal rendelkező filmművészeti találkozója. A versenyprogramban a Köntörfalak indul.
Esmények
Pálfi György filmrendező kapja idén az AEGON Művészeti Társdíjat, a filmes alkotót Csaplár Vilmos író, az elismerés idei díjazottja jelölte a kitüntetésre.
Esmények
A kritikusok által odaítélt két díj egyikét nyerte el a Pál Adrienn című magyar film a szombat este véget ért 6. zürichi filmfesztiválon, amelyen az összes díjat európai alkotások söpörték be.
Esmények
M. Tóth Géza Ergo című animációját és Kárpáti György Mór Éjfél című rövidfilmjét is díjazta az Asolóban megrendezett nemzetközi filmfesztivál.
Esmények
Életműdíjjal ismeri el Zsigmond Vilmos Oscar-díjas magyar operatőr munkásságát októberben a Manaki fivérekről elnevezett, nagy múltú Nemzetközi Operatőri Filmfesztivál Macedóniában.
Esmények
A közönségdíjat és a legjobb filmzene díját is elnyerte Tóth Barnabás első rendezése Bergyánszkban.
Esmények
A magyar film rekordot ünnepelt a szarajevói filmfesztiválon mind a részvétel, mind pedig a tegnap este átadott díjak számát tekintetve. Régiónk vezető filmes rendezvényének öt díját hozták el ifjú filmeseink, amire az 1995-ben alapított fesztivál történetében eddig még nem volt példa.
Esmények
A La Mosquitera című Agusti Vila rendezte spanyol játékfilm kapta szombaton este Karlovy Varyban a 45. nemzetközi filmfesztivál fődíját, a Kristályglóbuszt.
Esmények
A Crazy Heart (Őrült szív) című, Scott Cooper rendező jegyezte amerikai film vetítésével péntek este ünnepélyesen megnyílt a 45. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban.
Esmények
Véget ért a Verzió Filmfesztivál
A vasárnap véget érő 7. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál 1500 eurós Verzió-díjat a közönség szavazatai alapján a A bűnösség vélelme – Presumed Guilty (rendező: Roberto Hernandez, Geoffrey Smith), 2008-ban készült mexikói film nyerte.
Esmények
Friss nemzetközi és hazai kortárs dokumentumfilmekkel, korai szovjet expedíciós filmekkel, valamint a II. világháború utáni évek magyar híradó- és rövidfilmjeivel várja a közönséget november 2. és 7. között a VII. Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, a főváros mellett idén már Pécsen is.
Esmények
Fesztiváldíjas alkotásokkal, híres rendezők új filmjeivel és új felfedezettekkel várja a nézőket a csütörtökön megnyílt bécsi nemzetközi filmes seregszemle, a Viennale.
Esmények
7. VERZIÓ Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál
November 2-án hetedik alkalommal jelentkezik a Verzió Nemzetközi Emberi Jogi Dokumentumfilm Fesztivál, amely ízelítőt ad a kortárs európai, ázsiai és tengerentúli dokumentumfilm–termésből. Friss, kreatív mozikat láthatunk a világ minden tájáról: egyiptomi szemétszedőkről, menekültekről, meleg és leszbikus identitásról, palesztin–izraeli narancsokról, afgán megasztárokról, kínai vörös turizmusról, hippi kommunákról, gyermekházasságról, űrturistákról. Idén 28 országból több, mint 60 film érkezik a fesztiválra.
Esmények
Huszonöt éve, 1985. október 10-én hunyt el Orson Welles Oscar-díjas amerikai filmrendező, színész.
Esmények
Groó Diana filmje az UNICEF különdíját nyerte el a siénai filmfesztiválon Olaszországban.
Esmények
Sofia Coppola amerikai rendezőnő Somewhere (Valahol) című filmjének ítélte szombaton a Quentin Tarantino vezette zsűri a velencei filmfesztivál legjobb filmnek járó Arany Oroszlán díját.
Esmények
A kínai születésű, de az Egyesült Államokba áttelepült John Woo rendező kapta az életműdíjat az idei velencei filmfesztiválon az akciófilmek forradalmi megújításában végzett munkájáért.
Esmények
A Mad Men – Reklámőrültek a drámai, a Modern család pedig a vígjátéksorozat kategóriában vitte el az Emmy-díjat az amerikai főműsoridős televíziós programok vasárnap megrendezett 62. díjátadó ceremóniáján.
Esmények
Fliegauf Benedek első angol nyelvű játékfilmjét, a WOMB-ot különdíjával méltatta az ifjúsági zsűri. A Katapult Film koprodukciójában készült MORGEN című román-magyar-francia alkotás, Marian Crisan első játékfilmje négy díjat, köztük a zsűri különdíját is elnyerte Locarnóban.
Esmények
Kiss Andrea alkotása, A hazudós egér különdíjat nyert a szöuli animációs filmfesztiválon.
Esmények
A „világot körbeérő teregetésről”, Török-Illyés Orsolya főszereplésével készült Mama című magyar mozgókép bizonyult a legjobb közép-európai rövidfilmnek a trieszti Maremetraggio filmfesztiválon.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Maurice Joxant-nak, Lautrec barátjának az a gondolata támadt, hogy Lautrecnek bizonyára örömet szerezne, ha kijárná neki a Becsületrendet.
 
Jászai Mari vidéken vendégszerepelt. A partnere csapnivalóan gyenge színész volt. Jászai a próbán küzdött vele, tanította, magyarázott neki – eredménytelenül.
Aforizmák
„ A legszívesebben gyermekekkel beszélgetek; tőlük még remélhetem, hogy majd értelmes lények lesznek..."
Kierkegaard
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ