BELÉPÉS Regisztráció Elfelejtett jelszó
RSS
Hírlevél:  OK
Esmények
Ma kezdődik a CineFest, azaz a miskolci Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja; a rendezvényre 45 országból több mint 400 filmet neveztek, végül 5 kategóriában 77 alkotást vetítenek a borsodi megyeszékhelyen, a Művészetek Házában szeptember 11. és 20. között.
Esmények
Rekordszámú ország filmjei szerepelnek a szerda este megnyíló 66. Velencei Filmfesztivál programjában: összesen mintegy nyolcban alkotást vetítenek majd le.
Esmények
Kilencedik alkalommal rendezik meg Kecskeméten június 17-től 21-ig az animációs filmfesztivált, melynek kísérőrendezvénye a nemzetközi animációs játékfilm fesztivál és az amatőr filmesek alternatív találkozója - közölte Mikulás Ferenc fesztiváligazgató kedden.
Esmények
Kenyeres Bálint A repülés története című rövidfilmjének nemzetközi premierje a Rendezők Két Hete elnevezésű válogatásában lesz május 22-én Cannes-ban. A Magyar Filmunió május 13-án nyitja meg újra az International Village Magyar Pavilonját.
Esmények
Idén is impozáns felhozatalból, 78 országból érkező több, mint 1300 benevezett alkotásból válogatta ki az előzsűri azt a 67 filmet, amelyet a kortárs filmekre nyitott nézők a fesztiválon megtekinthetnek.
Esmények
Minden előzetes várakozásra rácáfolva perui-spanyol koprodukciós film nyerte a berlini nemzetközi filmfesztivál, a Berlinale fődíját, az Arany Medvét szombat este. A Katalin Varga című brit-román-magyar koprodukciós film a kiemelkedő művészi teljesítményért járó Ezüst Medvét kapta
Esmények
Kedden kezdődik a 40. Magyar Filmszemle a dokumentum- és tudományos, ismeretterjesztő filmek versenyével; a február 3-ig tartó esemény hivatalos nyitóünnepsége csütörtökön lesz a Budapest Kongresszusi Központban. A szemlét Törőcsik Mari színművész nyitja meg, majd levetítik Kenyeres Bálint A repülés története című új filmjét.
Esmények
Nemes Jeles László második rövidfilmje, a The Counterparta bukaresti Dakino filmfesztiválon elnyerte a fődíjat. A szombat este véget ért seregszemle Nemes Gyula Letűnt világ című filmjét különdíjjal méltatta.
Esmények
Kiemelkedő művészi értékeiért Tolnai Szabolcs filmjét, a Fövenyórá-t díjazta a thesszaloniki nemzetközi filmfesztivál zsűrije. Görögország rangos seregszemléje november 23-án ért véget.
Esmények
Tizenegy új olasz filmmel találkozhat a magyar közönség a budapesti Puskin moziban a csütörtökön kezdődő MittelCinemaFest – Közép-Európai Olasz Filmfesztiválon.
Esmények
Vörös bársony helyett zöld, újrahasznosított műanyag flakonokból készült szőnyegen vonultak a fel a hírességek, köztük Julainne Moore és John Woo a Tokiói Filmfesztivál szombati megnyitó ünnepségén; a szín- és anyagváltozás a seregszemle idei témájára, a környezetvédelemre hívja fel a figyelmet.
Esmények
A legendás német rendező, Rainer Werner Fassbinder filmjeit vetítik október 11. és 19. között több budapesti moziban: a provokatív, világhírű alkotásokat felvonultató vetítéssorozatot a nemrég elhunyt festőművész, El Kazovszkij emlékének szentelik a szervezők.
Esmények
Október 7 és 14-e között immáron negyedik alkalommal rendezik meg Pécsett a Moveast Nemzetközi Filmfesztivált. A fesztivál a közép-, és kelet-európai első nagyjátékfilmes rendezőknek kínál bemutatkozási lehetőséget egy pénzdíjas verseny keretében.
Esmények
Pénteken délután a miskolci Színészmúzeumban a Gaál Franciska-kiállítás megnyitójával, majd ezt követően a Művészetek Házában tartandó gálaesttel elkezdődik a 6. CineFest, azaz a miskolci Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja.
Esmények
A The Greatest című, Shana Feste rendező jegyezte amerikai film vetítésével pénteken este ünnepélyesen megnyílt a 44. nemzetközi filmfesztivál Karlovy Varyban; a versenyfilmek között Magyarországról Pálfi György Nem vagyok a barátod című filmje szerepel, Báron György kritikus személyében pedig magyar elnöke van a dokumentumfilmes zsűrinek.
Esmények
Peter Docter Up (Fel!) című egész estés animációs filmjének díszbemutatójával szerda este kezdetét vette a 62. Cannes-i Filmfesztivál. A mustrát a film főszeplőjének hangját kölcsönző Charles Aznavour énekes és Hafsia Herzi színésznő közösen nyitották meg.
Esmények
A budapesti Lengyel Intézet a Budapest Filmmel közösen idén immár 15. alkalommal rendezi meg a kortárs lengyel filmek szemléjét, a Lengyel Filmtavaszt. A 2009. május 7 – 15 között zajló rendezvénynek Budapesten a Művész mozi, Szegeden pedig a Belvárosi mozi ad otthont.
Esmények
Mintegy harminc európai ország dokumentumfilmjei szerepelnek a Dialektus Európai Dokumentum- és Antropológiai Film Fesztivál 2009 versenyprogramjában; a kedden kezdődő ötnapos budapesti mustra több helyszínen, kísérőprogramokkal várja az érdeklődőket – hangzott el a csütörtöki fővárosi sajtótájékoztatón.
Esmények
Csaknem 390 film szerepel az idei berlini nemzetközi filmfesztivál programjában, a csütörtökön kezdődő Berlinale fődíjáért, az Arany Medvéért a világ minden tájáról összesen 18 film versenyez.
Esmények
A Moto című, életrekelő graffitiket ábrázoló olasz alkotás kapta az Anilogue 2008. Nemzetközi Animációs Fesztivál fődíját - tájékoztatták a fesztivál szervezői csütörtökön.
Esmények
Szabó István Oscar-díjas magyar filmrendező szombaton este Pozsonyban átvette a 10. nemzetközi filmfesztivál különdíját. A kitüntetést a fesztivál rendezőbizottsága ajándékozta neki a világ filmművészetéhez való rendkívüli hozzájárulásának elismeréseként.
Esmények
Salamon András Meséld el… cím alkotása nyerte el a 28. Amiens-i Nemzetközi Filmfesztivál rövidfilm díját, valamint a SIGNIS-zsűri elismerő oklevelét.
Esmények
Október 28-án ismét Animáció Világnapja, melynek megünneplését az ASIFA (International Animated Film Association) kezdeményezte 2002-ben. Erre a napra esett a mozgókép-vetítés egyik úttörője, Emile Reynaud Optikai Színházának első nyilvános vetítése Párizsban, a Grévin Múzeumban 1892-ben.
Esmények
A mai magyar filmek, a hollywoodi magyar klasszikusok és Jancsó Miklós életmű-válogatása alkotja a 8. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál három pillérét - vázolta fel a programot Bokor Balázs Los Angeles-i főkonzul összegzésben.
Esmények
Október 7 és 14-e között immáron negyedik alkalommal rendezik meg Pécsett a Moveast Nemzetközi Filmfesztivált. A fesztivál a közép-, és kelet-európai első nagyjátékfilmes rendezőknek kínál bemutatkozási lehetőséget egy pénzdíjas verseny keretében.
Keresés:  KERESÉS
alma: csak szólok, hogy...
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„Megmaradtam bohócnak. Ez sokkal magasabb pozíciót biztosít számomra, mint bármely politikusé."
Charlie Chaplin
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ