Esmények
Egy mexikói határon játszódó kalandfilm és egy múlt század elejei olajdráma szerezte meg kedden a legtöbb, nyolc-nyolc jelölést az idei Oscar-díjakra.
Esmények
A legjobb drámai filmként a Vágy és vezeklés, a legjobb drámai filmszínészként Daniel Day-Lewis, a legjobb drámai filmszínésznőként pedig Julie Christie kapott Arany Glóbusz-díjat idén. Az Oscar-díj „előszobájának" is tekintett Arany Glóbusz nyerteseit helyi idő szerint vasárnap este hirdették ki a Los Angeles-i Beverly Hillsben.
Esmények
Joel és Ethan Coen filmje, a No Country for Old Men nyerte el a New York-i filmkritikusok legfontosabb díjait a hétfői szavazáson.
Esmények
A 39. Magyar Filmszemle január 29 – február 5-ig tart, a vetítéseknek a Millenáris Teátrum, a Palace Mammut, az Uránia Nemzeti Filmszínház és a Bem Mozi adnak otthont. A nyitó- és záróünnepségre a Millenáris Teátrumban kerül sor. A nyitóünnepség keretében kiosztják az Életmű-díjakat és a Magyar Mozgókép Mestere címet. A szemletanács tagjai a producerekkel történő egyeztetés alapján úgy döntöttek, hogy a nyitófilm kérdését újra napirendre tűzik.
Esmények
Megszülettek az 5. Anilogue Nemzetközi Animációs Fesztivál díjai. A háromtagú nemzetközi zsűri, Koji Yamamura, Bill Plympton és Riho Unt döntése szerint a fesztivál főíjas versenyfilmje a Vécérománc című orosz rövidfilm.
Esmények
November 16–18. között a Millenáris – Jövő Háza területén rendezik meg a Filmkészítő Gyerekek Magyarországi Filmfesztiválját, azaz a Gyerekszem Filmfesztivált.
Esmények
A genfi Cinema Tout Ecran filmfesztiválon Bogdán Árpád első játékfilmjéért, a Boldog új élet-ért a legjobb rendező díját nyerte el.
Esmények
Október 28.-a az Animáció Világnapja, melynek megünneplését az ASIFA (International Animated Film Association) kezdeményezte 2002-ben. Erre a napra esett a mozgókép-vetítés egyik úttörője, Emile Reynaud Optikai Színházának első nyilvános vetítése Párizsban, a Grévin Múzeumban 1892-ben.
Esmények
Első ízben rendezik meg az EU Shorts európai rövidfilmes fesztivált Budapesten, az eseményt november 8. és 12. között tartják a Szindbád moziban. A rendezvényen az elmúlt néhány év legjobb európai alkotásaiból mutatnak be válogatást.
Esmények
A japán rajzfilm és képregény rajongóinak kétnapos fesztivált szervez a Magyar Anime Társaság (MAT) szombaton a budapesti Petőfi Csarnokban – tájékoztatott Solti Antal, a MAT munkatársa.
Esmények
Szeptember 22-én este a miskolci Kossuth moziban tartott ünnepélyes zárógálán kiosztásra kerültek a 4. CineFest – Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválja díjai. Az idei fesztiválra 359 alkotással neveztek a világ minden tájáról a fiatal mozgóképkészítők.
Esmények
Csaknem száz filmet láthat a közönség a CineFest – Fiatal Filmesek Nemzetközi Fesztiválján, amely vasárnap kezdődött meg Miskolcon.
Esmények
A MOVEAST fesztivál szervezői 2007-től kezdve egyedülálló módon a régió valamennyi, a fesztivált megelőző évben készült friss nagyjátékfilmjét exkluzív kiállítású katalógusban rendszerezik, s a filmtermésnek legalább 80-90 százalékát meg is tekinthetik az érdeklődők.
Esmények
Több mint 50 elsőfilmes mutatkozik be idén a 27. alkalommal jelentkező a Sundance Filmfesztiválon az utahi Park Cityben.
Esmények
Februárban, immár 12. alkalommal ismét Louis J. Horvitz rendezésében kerülhet színre Hollywood legfényesebb évi showműsora, az Oscar-díjátadás, amelynek tévéközvetítése több tízmillió nézőt ültet világszerte a képernyő elé.
Esmények
Paul Thomas Anderson Vérző olaj (There Will Be Blood) című alkotása lett az év filmje a Los Angeles-i Filmkritikusok Szövetségének (LACFA) döntése szerint – olvasható a szervezet honlapján.
Esmények
A 4 hónap, 3 hét és 2 nap című román film nyerte szombaton éjszaka az Európai Filmakadémia fődíját, a legjobb európai filmnek járó díjat. A rendező, Christian Mungiu egyben a legjobb európai rendezőnek járó díjat is megkapta.
Esmények
Két nap múlva, csütörtökön indul az 5. Anilogue, Budapest legnagyobb nemzetközi animációs filmmustrája. A fesztivál 14 külföldi rajzfilmest lát vendégül, köztük a 4 igazán neves zsűritagot is.
Esmények
Negyven alkotást mutat be 26 országból az idén a Verzió nemzetközi emberi jogi dokumentumfilm-fesztivál, amely ma kezdődik meg Budapesten.
Esmények
2008. március 4-től 9-ig tart a 4. Dialektikus Filmfesztivál, avagy az Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivál. A tavalyi tapasztalatok alapján a Fesztivált egy nappal meghosszabbították, így még több film, még több filmes beszélgetés, workshop, interaktív program várja márciusban a résztvevőket.
Esmények
Monica Belucci olasz színésznő nyitotta meg csütörtökön a Deuxieme souffle című filmjével, Alain Corneau francia rendező alkotásával a második Római Filmfesztivált.
Esmények
Két bosnyák filmrendező távozhatott összesen három díjjal a pécsi Moveast Nemzetközi Filmfesztivál Uránia mozijából szombat este, az egy hétig tartó rendezvény záróestjén.
Esmények
Koltai Lajos az Este című filmjének bemutatójával megkezdődött a Moveast Nemzetközi Filmfesztivál Pécsett vasárnap.
Esmények
Alig két hét múlva debütál a kontinens első story marketje, a Fade In Central European Pitch Forum. Október 3-án 13 forgatókönyvíró gyűlik össze Pécsett Európa legkülönbözőbb pontjaiból (köztük Angliából, Lengyelországból, Macedóniából és Olaszországból), hogy prezentálja forgatókönyvét egy nemzetközi produceri testület előtt, s megmérkőzzön a 10 ezer euró összértékű díjakért. A 15 producer az európai filmszakma kulcsfiguráiból került ki.
Esmények
Szeptember 16-án a Los Angeles-i Shrine auditóriumban 59. alkalommal adják át az Emmy-díjakat, a televíziós műfajok „Oscarját".
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„ Nem szabad haragudni a divatra, hisz olyan fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ