Esmények
A Budapest Film és a Spanyol Nagykövetség jóvoltából idén május 3. és 8. között az Ibériai-félsziget filmművészetének legizgalmasabb alkotásai peregnek a Művész mozi gyöngyvásznán.
Esmények
Szabó István nyerte el a legjobb rendező díját a tiburoni filmfesztiválon. A kaliforniai Tiburonban március utolsó hetében 90 ország részvételével rendezték meg a nemzetközi filmszemlét, melyen összesen 250 filmet mutattak be, köztük Szabó István Rokonok című művét.
Esmények
Április 10–14-között rendezik meg a Dialektus, Európai Dokumentum- és Antropológiai Filmfesztivált Budapesten a Marczibányi Téri Művelődési Központban.
Esmények
A San Jose-i Cinequest-en, Észak-Kaliforniai nemzetközi filmfesztiválján, Kocsis Ágnes Friss levegő című filmjéért elnyerte a Global Vision díjat. Az elismeréssel olyan egyetemes kérdéseket felvető filmalkotásokat jutalmaznak, melyekben a művészi útkeresést és történetmesélést személyesség és érzelmesség hatja át. Kocsis Ágnes rendezői diplomafilmjét a Cinequest fesztivál Global Landscapes kategóriájában bemutatott 27 alkotás közül választották ki.
Esmények
Magyar film lett a közönség kedvence Portugália legnagyobb nemzetközi filmfesztiválján. Vasárnap este ért véget Portóban a 27. alkalommal megrendezett Fantasporto, a nagyszabású filmünnepen, több mint 100 játékfilmet mutattak be, melyek közül a közönségdíjat Pálfi György Taxidermia című filmje nyerte el. A tíznapos fesztivál vetítéseire 85000 néző váltott jegyet a portugál kikötővárosban.
Esmények
Egy többször megfilmesített klasszikus regény újabb filmes adaptációja, a testi szenvedélyből kialakuló igaz szerelem születésének felkavaró történetéről szóló Lady Chatterley című alkotás összesen öt kategóriában nyerte el a francia Oscar-díjnak számító César-díjat.
Esmények
Bogdán Árpád Boldog új élet címû filmje elismerõ oklevelet kapott az 57. Berlini Nemzetközi Filmfesztiválon.
Esmények
Az 1963-ban elhunyt Edit Piaf világhírű francia sanzonénekes életéről szóló La Vie en Rose című film bemutatásával nyílt meg csütörtök este az 57-ik berlini filmfesztivál.
Esmények
Életműve elismeréseként Mészáros Mártát az 57. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál Berlinale Kamera Díjjal tünteti ki február 13-án.
Esmények
Fábri Zoltán emlékének szentelik a 38. Magyar Filmszemlét, amely kedden este nyílik meg Budapesten. A filmes seregszemléhez kapcsolódóan életmű-kiállítást rendeznek a 90 éve született, Kossuth-díjas filmrendező tiszteletére a Magyar Nemzeti Galériában.
Esmények
Herskó János filmrendezőnek ítélték az idén a magyar filmkritikusok életműdíját; az ez évi filmkritikusi elismeréseket pénteken adták át Budapesten.
Esmények
Oscar-díjra jelölték M.Tóth Géza Maestro című rövid animációs filmjét.
Esmények
A 26. Sundance Filmfesztivált január 18-28. között rendezik meg az Egyesült Államokban.
Esmények
Több mint nyolcvan film indul a Mediawave fesztivál ez évi versenyében; az április 27-én kezdődő nemzetközi filmművészeti és zenei rendezvénysorozat programjait kedden ismertették Győrött.
Esmények
Április 12-én, csütörtök este az Uránia Nemzeti Filmszínházban veszi kezdetét a 14. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál. A nyitófilm Nick Cassavetes Alpha Dog című krimije, mely az FBI történetének legkeresettebb legfiatalabb bűnözõje, Jesse James Hollywood életét meséli el.
Esmények
Idén immár tizenegyedik alkalommal, a hagyományoknak megfelelően április 16-25. között tartják a Francia Filmnapokat. Esetleg még kiegészülhet a filmnapok jelenleg tervezett programja, de az már bizonyos, hogy Budapest mellett Szegeden, Pécsett, Debrecenben, Miskolcon, Győrött és Kecskeméten nézheti meg a közönség a legfrissebb francia filmtermés legjavát.
Esmények
Mexikóváros grandiózus nemzetközi filmfesztiválján Pálfi György nyerte el a legjobb rendező díját Taxidermia című művéért. A trófeát a rendező személyesen vette át a záróünnepségen.
Esmények
Martin Scorsese és A tégla című film diadalát hozta hétfőre virradóra a Oscar-díj 79. gálaestje a hollywoodi Kodak színházban.
Esmények
Minden előzetes várakozásra rácáfolva, kínai film, a Vang Csüan-an (Wang Quan-an) által rendezett Tuya's Marriage (Tuja házassága) című film kapta az 57. berlini filmfesztivál, a Berlinale fődíját, az Arany Medvét szombaton este.
Esmények
Mészáros Mártát a Berlinale Kamera-díjával tüntették ki kedden este életművének elismeréseként.
Esmények
Bollók Csaba filmje, az Iszka utazása és Rohonyi Gábor Konyec – Az utolsó csekk a pohárban című munkája nyerte el a legjobb játékfilmnek járó díjat a kedden véget ért 38. Magyar Filmszemlén.
Esmények
Kitüntetések átadásával és Sándor Pál Noé bárkája című filmjének vetítésével ma kezdődik meg a 38. Magyar Filmszemle, Budapesten.
Esmények
Több adaptáció is szerepel a kedden megnyíló 38. Magyar Filmszemle játékfilmes versenyében, amelyben tizenhét alkotás kapott helyet – tartalmazza az eseményre megjelentetett programfüzet.
Esmények
Beverly Hillsben bejelentették a 79. Oscar-díj jelöltjeinek névsorát. A jelöltek között van Zsigmond Vilmos Oscar-díjas operatőr, rendező, aki most Brian de Palma Fekete Dália című filmjének operatőri munkájával érdemelte ki a kiválasztottak közé kerülést.
Esmények
Az Oscar-díjra nevezett külföldi filmek közül kilenc került be abba a csoportba, amelynek tagjai közül néhány nap múlva választják ki a díjra jelölt öt alkotást. A listán nem szerepel magyar film.
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
 
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
Aforizmák
„ Hősnek lenni a legrövidebb lejáratú foglalkozás a földön."
Rogers
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ