Hírek

Május 13-án több városban egy időben országos premier előtti jótékonysági bemutatót rendeznek Szőke András Brigádnapló című filmjéből.

Hírek

Az alkotók jelenlétében mutatták be hétfő este a madridi Galileo Kulturális Központ vetítőtermében A Jószemű José című portréfilmet, amelyet a Real Madrid kiemelkedően sikeres labdarúgó utánpótlásedzőjéről, Tóth-Zele Józsefről készítettek.

Hírek

A héten kezdődik a huszadik CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál jubileumát ünneplő programsorozat a vármegyeszékhelyen - mondta a fesztivál igazgatója a rendezvény hétfői sajtótájékoztatóján.

Hírek

Dobozba zárt filmek címmel Gazdag Gyula életművéből rendez retrospektív sorozatot a Cirko-Gejzír mozi. Az első vetítést szombaton, a rendező jelenlétében tartják - közölte a Cirko Film kedden az MTI-vel.

Hírek

Breier Ádám első mozifilmjét, a Lefkovicsék gyászolnak című alkotást a filmkritikusok nemzetközi zsűrije, a FIPRESCI a Szófiai Nemzetközi Filmfesztivál legjobb filmjének válaszotta a hétvégén - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) kedden az MTI-vel.

Hírek

Rekordnézettséget ért el Erdélyben a Most vagy soha! című film, három nap alatt 11 ezren látták - közölték kedden az MTI-vel a film romániai forgalmazói, a Taylor Projects és A Vándormozi.

Hírek

Hevér Dániel rendezése, a Valami madarak a bergamói fesztiválon elnyerte a második díjat, míg Moldovai Katalin Elfogy a levegő című alkotása a zsűri díját kapta meg a belgiumi Mons nemzetközi filmes versenyén - közölte a Nemzeti Filmintézet (NFI) hétfőn az MTI-vel.

Hírek

Csengettyűk címmel március 28-án mutatják be a mozikban a Bogyó és Babóca rajzfilmsorozat új részét. A premierhez kapcsolódva rajzversenyt is hirdetnek óvodás csoportoknak.

Hírek

Az alkotók és a főszereplők jelenlétében mutatták be vasárnap este Londonban az 1848. március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló, Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet.

Hírek

Elkészült az a virtuális stúdió a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, amellyel Európában egyedülálló, és az egész világon ritkaságnak számító oktatási infrastruktúra jött létre a Zsigmond Vilmos Mozgóképművészeti Intézet Mészáros utcai képzési helyszínén.

Hírek

Hetvenhét éves korában meghalt Gát György rendező, producer; a halálhírt lánya, Gát Anna tette közzé bejegyzésében az X-en (korábbi nevén Twitter) szerdán.

Hírek

Egy nappal hosszabb, tizenegy napos lesz idén a kolozsvári Transilvania Nemzetközi Filmfesztivál (TIFF), a szemle 23. kiadása június 14. és 24. között zajlik - közölték kedden az MTI-vel a szervezők.

Hírek

Portugália legrégebb óta megrendezett seregszemléjén, a szombat este véget ért 44. Fantasporto Nemzetközi Filmfesztiválon Madarász Isti Átjáróház című fantasy-romkomja elnyerte a fesztivál közönségdíját, míg a Nemzeti Filmintézet filmpromóciós tevékenységét különdíjjal méltatták a szombat esti zárógálán.

Hírek

Telt ház mellett mutatták be New Yorkban, a Lincoln Center kulturális központban a Most vagy soha! című magyar történelmi kalandfilmet hétfőn, egy nappal a Los Angeles-i, szintén teltházas, sikeres amerikai premiert követően.

Hírek

Április 25-től látható a mozikban a közösségi média sztárság színfalai és a webkamerás felnőtt filmes oldalak kulisszái mögé betekintő, Hörcher Gábor rendezte Emma és Eddie - A képen kívül című doku-játékfilm.

Hírek

Íróknak és forgatókönyvíróknak hirdet pályázatot a Friss Hús Budapest Nemzetközi Rövidfilmfesztivál csapata. A Balázs Béla-pályázata május 10-ig várják a jelentkezéseket.

Hírek

Augusztus végén először rendezik meg Keszthelyen a másfél évtizede Balatonszemesen indult Bujtor István Filmfesztivált.

Hírek

Hat televízió- és streaming szolgáltatásra készülő film gyártására szavazott meg támogatást a Nemzeti Filmintézet (NFI), amelyek között megtalálható az erdők élő rendszerét feltáró természetfilm, az elmúlt húsz év filmiparát áttekintő dokumentumfilm és a Szalay András hangszerfejlesztő mérnökről készülő portréfilm.

Hírek

Október elején rendezik idén az Oscar-díjas Zsigmond Vilmos emlékét őrző, az operatőri munkát fókuszba helyező szegedi nemzetközi filmfesztivált, a nevezéseket május 31-ig várják - tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

Hírek

A Petőfi Sándorról és a Márciusi Ifjakról szóló történelmi kalandfilm a nyitóhétvégén 75 551 nézőt vonzott a magyarországi mozikba, több mint 162 millió forint bevételt generálva - közölték a film producerei és a Forum Hungary az MTI-vel hétfőn.

Hírek

Az egyik legnagyobb presztízsű nemzetközi animációs seregszemlére, az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál rövidfilmes versenyprogramjába kapott meghívást Traub Viktória Cipők és paták című új alkotása.

Hírek

A Most vagy soha! egy politikán felüli film - hangsúlyozta Rákay Philip, az 1848/49-es szabadságharc történetét bemutató alkotás forgatókönyvírója és kreatív producere a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában.

Hírek

Az alkotók jelenlétében mutatták be szerda este Budapesten a március 15-éről és hőséről, Petőfi Sándorról szóló Most vagy soha! című történelmi kalandfilmet, amely csütörtöktől látható országszerte a mozikban.

Hírek

Tizenegyedik alkalommal rendezik meg Párizsban a Cinémathéque française archívfilm fesztivált: a március 13. és 17. között zajló eseményen mutatják be a restaurált A halál után című magyar némafilmet. A fesztivál Elek Judit rendező munkássága előtt tiszteleg - tájékoztatta a Nemzeti Filmintézet szerdán az MTI-t.

Hírek

Az Oppenheimer kapta a legjobb film díját a helyi idő szerint vasárnap este Los Angelesben megrendezett 96. Oscar-gálán, amelyen Mihalek Zsuzsa, a Szegény párák díszletberendezője is elnyerte az amerikai filmakadémia díját a legjobb produkciós tervezés kategóriában Shona Heath és James Price brit látványtervezővel együtt.

Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Mondd csak meg, ki csodál, s én megmondom, ki vagy."
Sainte-Beuve
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ