Egyesület a filmalkotók szerzői jogainak védelmére
Dátum: 2006. március 1., szerda, 12:46
A filmalkotók szerzői jogainak védelmét kívánja ellátni a már létező szervezetekkel együttműködve a DIGITALFILM Filmalkotók Magyarországi Digitális Jogkezelő Egyesülete - közölte ma a társaság.

A közelmúltban megalakult egyesület célja, hogy a különböző már létező szerzői jogvédelemmel foglalkozó szervezetekkel együttműködésben biztosítsa a filmrendezők, operatőrök, filmírók, díszlet- és látványtervezők, filmproducerek szerzői jogainak védelmét, az internetes felhasználások céljára használt kópiák ellenőrzését, az oktatási intézmények, iskolák, egyetemek és a nagyközönség számára a jogszerű, jó minőségű internetes filmkópiákhoz való hozzáférést - olvasható a közleményben.

Mint írták, az egyesület elnökévé Erkel András producert választották.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„ A Kaviár és lencse című bohózatban a szövegkönyv szerint kinyílik az ajtó, a közönség megpillant, pisztolylövés, a szívemhez kapok és felkiáltok: „Meglőttek!...Gyilkosok!...” – És összeesem. Az egyik előadáson a pisztoly csütörtököt mondott. De hát nekem el kellett hunynom ott a helyszínen. Mit tehettem?...
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ Amikor fiatalabb voltam, mindenre emlékeztem, akár megtörtént, akár nem."
Mark Twain
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ