Mobil-mozi
Dátum: 2006. március 5., vasárnap, 13:08
Zsebfilmfesztivált rendeznek Kanadában, minivásznasat, illetve miniképernyőset mobiltelefonokkal készült filmecskéknek. Az alkotások időtartama legfeljebb egy perc, így a zsűri nem üli szét jobbik felét egy film alatt. Benevezni a világ bármely tájáról lehet április 30-ig, eredményhirdetés május 17-én lesz.

Néhány alkotás már érkezett a szervezőkhöz, az egyik Mike Browne amerikai animátoré, aki a Brokeback Mountain című, Oscar-díjra esélyes film paródiájaként Brokeback Chicken címmel készített mobiltelefonos művet.

A díjazott alkotásokat bemutatja majd a Movieola nevű tévécsatorna, és vetíteni fogják őket az Air Canada légitársaság járatain - közölte Duncan Kennedy, a versenyt szervező Nownow Corp. elnöke.

A győztes amúgy egy mobilfilm-készítő csomagot kap közel 300 ezer forintnyi értékben.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
Aforizmák
„ Legigazibb jele annak, hogy nagy képességekkel született valaki, ha irigység nélkül született."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ