Ang Lee, a kínaiak büszkesége
Dátum: 2006. március 7., kedd, 7:06
Kínai nemzeti hősként ünnepelte kedden a pekingi sajtó Ang Leet, a tajvani születésű filmrendezőt, aki a legjobb rendezés Oscar-díját kapta meg a Túl a barátságon című filmjéért.

– Ang Lee a világ összes kínaijának büszkesége - lelkendezett az angol nyelvű China Daily, amely az alkotót mint a rendezői Oscar-díj első ázsiai kitüntetettjét mutatta be. A kínai filmesek büszkeségének adott hangot a Beijing Morning Postban Lu Csüan (Lu Chuan) fiatal rendező is.

A hivatalos Új-Kína hírügynökség hétfőn az Oscar-díjak bejelentése hírének végén megjegyezte: Lee „Tajvanon, Kínában" született. Az 51 éves rendező egyébként 1978 óta él az Egyesült Államokban.

A kínai sajtó nem tett ugyanakkor említést a Túl a barátságon tartalmáról. A meleg cowboy-ok szerelméről szóló alkotásnak mindeddig nem adtak zöld utat a kínai cenzorok, de a filmből készült kalóz DVD-ket már hetek óta lehet kapni Kína valamennyi nagyvárosában.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
A nagy színésznek egy darabban fel kellett olvasni egy levelet, ezért sosem tanulta meg a levél szövegét. A fiatal, kezdő színész, aki a levélhozó inast játszotta, úgy gondolta, megtréfálja híres kollégáját és a jelenetbe a megírt levél helyett egy üres papírt vitt be.
 
Wagnert sokan bírálták, támadták életében. Egy ízben éppen társaság volt nála, amikor a postás egy levelet hozott. A zeneszerző felnyitotta, s a papírlapon mindössze egyetlen szó állt: „Hülye".
Aforizmák
„ ...van számomra valami mélységesen megható az óriási embertömegekben, amelyek azok irányítását követik, akik nem hisznek az emberiségben"
Whitman
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ