Megkezdődött a Szabadság, szerelem forgatása
Dátum: 2006. március 11., szombat, 9:30
Megkezdődött az 1956-os forradalomról szóló Szabadság, szerelem című magyar film forgatása a Szőnyi úti BVSC uszodában. A vízilabda stadion egy hétre Melbourne-é változott, ott forgatják ugyanis a film egyik kulcsjelenetét, az 1956-os olimpia vízipoló elődöntőjét, a véres szovjet-magyar meccset. Goda Kriszta rendező elmondta, hogy a munka óriási kihívás számára.

A forgatási menetrend szerint a BVSC-ből a stáb a Műegyetemre, majd a margitszigeti Hajós Alfréd uszodába költözik. Ezután jön a Kossuth tér, majd a többi budapesti helyszín. A tervezett utolsó forgatási nap május 9-e lesz. Több ezer statiszta és 48 színész dolgozik majd a 90 fős stábbal.

Dobó Kata színésznő kijelentette: – Úgy érzem magam, mint versenyló a start előtt.

Az elmúlt másfél hónapban folyamatosan próbált Goda Krisztával és Lázár Kati is segíti a fölkészülésben. Fenyő Iván színész, aki az egyik pólóst alakítja, arról beszélt, hogy a forgatás előtt sokat olvasott 1956-ról és sok archív felvételt nézett meg. Csányi Sándor azt tartja a legizgalmasabbnak, hogy együtt dolgozhat az olimpiai és világbajnok vízilabda csapattal. Csányi szerint a játékosok szerények és segítőkészek.

Andy Vajna, a film producere azt mondta, hogy hitelességre törekszenek és olyan filmet kívánnak forgatni, amely egyformán izgalmas minden generációnak.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
 
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
Aforizmák
„ Életünk napjai közül egyik sem annyira kárba veszett, mint az, amelyen nem nevettünk."
Chamfort
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ