Titanicos filmajánló: Színésznők bálja
Dátum: 2009. március 27., péntek, 21:19
Az Így készült...-re emlékeztető filmben szemtanúi lehetünk, amint a rendező dokumentumfilmet forgat színész barátnőiről, Charlotte Ramplingról, a zárkózott könyvmolyról, a hisztérikus Julie Depardieu-ről, aki csirkéket tart párizsi hátsókertjében vagy Jeanne Balibarról, a pirulakapkodó díváról, aki egy ízben puskamikrofonnal támadt rá egy rendezőre.
A filmben a direktornak a rapper Joey Starr-ral folytatott balhés magánélete is megjelenik. Technikailag mindez – a csillogó videoklipes jeleneteket leszámítva – a Dogma 95 vonalat követi, azaz puritán és nyers. „Maïwenn Le Besco műve egyeseket elbűvöl, másokat pedig idegesít. Az ismert francia színésznők küzdelme a könyörtelen filmiparral és saját hatalmas egójukkal vicces, meglepő és alkalmanként nyugtalanító helyzeteket teremt. A rendező korábbi önéletrajzi egyszemélyes show-inak hagyományát folytatja, és ez az őszinte, kitárulkozó szemlélet a Polaroid-felvételek durvaságát és azonnaliságát adja a műnek.” (Jordan Mintzer)

Le bal des actrices/All About Actresses
Franciaország, 2009

Rendező: Maïwenn Le Besco
Forgatókönyv: Maïwenn Le Besco
Operatőr: Pierre Aïm
Vágó: Laure Gardette
Zene: Gabriel Yared
Szereplők: Jeanne Balibar, Romane Bohringer, Julie Depardieu, Mélanie Doutey, Maïwenn Le Besco
Kópia: 35 mm
Színes
105 perc


Vetítések:
04.05. 18:45KINO (online foglalás a mozi honlapján)
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egy frissen szerződtetett fiatal énekes abban a szerencsében részesült, hogy az Opera színészbüféjében összebotlott Székely Mihállyal, a világhírű basszistával. Az újonc megragadta az alkalmat, hogy bemutatkozzék a nagy művésznek.
 
Az Egyesült Államokban elterjedt szokás, hogy vezető újságok évente többször, meglehetősen lapos körkérdéseket intéznek a szellemi élet kiválóságaihoz. Azok természetesen nem nagyon lelkesednek a kérdésekért és gyakran csípős, fanyar feleleteket adnak.
Aforizmák
„Az ember addig marad fiatal, amíg nem irigyli a fiatalokat."
Oscar Wilde
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ