Magyar rövidfilmek Isztambulban
Dátum: 2006. március 20., hétfő, 10:48
Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg Isztambulban a rövidfilmek szemléjét. A 13 ország részvételével megrendezendő filmünnepen hazánkat hat alkotás képviseli. Kenyeres Bálint Before Dawn, Iványi Marcell Ballada, Mészáros Péter A disznó útja, Nemes Gyula A mulandóság gátja, Dési-Móray A 639. baba, valamint Csáki László Darazsak, ludak, körtefa (képünkön) című munkája érkezik a szemlére.
Magyar animációkat a napokban a lengyelországi Wroclawban megrendezendő filmmustrán is láthat a külföldi közönség. A „Ofensiva” nemzetközi filmfesztiválon március 23-val kezdődően a Kecskemétfilm alkotásai közül Szilágyi Varga Zoltán Koan / Ne beszélj! és Ulrich Gábor Mielőtt című alkotása kel versenyre.

Játékfilmek a Vörös-tenger partján – Március 24-én kezdődik a nemzetközi filmfesztivál az izraeli Eilatban. Az Vörös-tenger partján megrendezett filmszemlére Pejo Robert Adrián Dallas Pashamende című filmje kapott meghívást. A nemzetközi filmfesztiválok kedvencei közé tartózó magyar-osztrák-német koprodukcióban készült alkotást nagy sikerrel mutatták be a múlt héten Amerikában, a River Run filmfesztiválon Winston Salem-ben is.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
 
Egyszer azt kérdezte egy lord G.B.Shaw-tól: – Igaz, hogy az ön apja szabó volt? – Igaz! – felelte az író. – Akkor miért nem lett ön is szabó?
Aforizmák
„Mit nem adunk föl, azt sohasem veszítettük el."
Friedrich Schiller
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ