DVD-ajánló: Mint egy angyal
Dátum: 2006. március 21., kedd, 7:53
A 20 éves Lolita Cassard elégedetlen önmagával: hiába tartja róla mindenki azt, hogy gyönyörű énekhangja van, túlsúlyosnak látja magát, és képtelen elfogadni, hogy más esetleg nem így tartja. Emellett ott van apja, Etienne, a sikeres, ám öntelt író, kinek egyénisége valódi teherként nehezedik a lányra, hiába szeretne előtte a lehető legjobb színben feltűnni.

Pierre Millet Etienne tökéletes ellentéte; ö megkeseredett irodalmár, aki már évek óta hiába vár a sikerre. Egyedül felesége, az énektanár Sylvia tartja benne a lelket, aki megszállottan hisz férje tehetségében, és igyekszik mindenben bíztatni őt.

A két pár sorsa akkor találkozik végzetesen, mikor Sylvia felfedezi, hogy egyik tanítványa nem más, mint kedvenc szerzőjének, Etienne Cassard-nak a lánya. Figyelme hirtelen a lányra irányul, akinek révén végül a két férfi is közelebbi ismeretségbe kerül egymással.

 

A francia rendezőnő, Agnes Jaoui (aki egyébként a filmben színészként is feltűnik, hiszen ő alakítja Sylvia-t) előző művében, az Ízlés dolgában már bebizonyította, mennyire ért a hétköznapokban szinte észrevétlenül lezajló apró csodák filmre viteléhez. A Mint egy angyal fő gondolata eredeti címében (Mint egy kép) rejlik: hősei kényszeresen viselik a saját maguk által magukra kényszerített külső képet, legyen az akár pozitív, akár negatív, s azt csak akkor tudják levetkőzni, mikor valaki más jelenik meg életükben, hogy ettől megszabadítsa őket.

A Mint egy angyal olyan, akár egy könnyed francia villásreggeli: egyszerű, mégis minden ízében élettel teli és tápláló - legfőképpen pedig szerfölött finom.

Ez a kiadás limitált, sorszámozott és mindössze 500 példányban hozzáférhető.

A filmet kizárólag a www.odeon.hu/bolt és a www.xpress.hu internetes áruházban lehet megrendelni.

Mint egy angyal

Szereplők:
Marilou Berry, Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui, Laurent Grévill, Keine Bouhiza
Vágó: François Gédigier
Zene: Philippe Rombi
Operatőr: Stéphane Fontaine
Producer:  Jean-Philippe Andraca, Christian Bérard
Írta: Jean-Pierre Bacri, Agnès Jaoui
Rendezte: Agnès Jaoui

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Ludwig van Beethoven és Johann Wolfgang Goethe 1807-1808 táján együtt üdültek Karlsbadban. A zseniális zeneköltő és a költőzseni összebarátkoztak, s gyakran indultak együtt kocsikirándulásra.
 
Az Isteni színjáték tengernyi szereplőjéből és fordulatos eseményéből is kitűnik, hogy Dante emlékezőtehetsége rendkívüli volt. Erről a csodálatos memóriáról egy szerény, de frappáns történet is beszámol.
Aforizmák
„A holtak kötelessége felnyitni az élők szemét."
Maurice Maeterlinck
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ