A C.R.A.Z.Y. kapta a kanadai Oscart
Dátum: 2006. március 21., kedd, 11:13
Az év legjobb kanadai filmje lett a C.R.A.Z.Y. a Kanadai Film- és Televíziós Akadémia szerint. Bár az idei legjobb idegennyelvű film Oscar-díjára nem jelölték Jean-Marc Vallée alkotását, a múlt heti díjátadón tíz Genie-díjjal jutalmazták a filmet.

A C.R.A.Z.Y.-t tizenkét díjra jelölték, és végül tíz kategóriában győzött a francia nyelvű filmdráma, amely egy fiatalember szembesülését tárja fel saját homoszexualitásával egy heteroszexuális, szerető családi közegben. A történet a hatvanas évektől napjainkig követi nyomon a főszereplők életét. A film zenei anyagát olyan jól ismert alkotók és együttesek zeneszámaiból állították össze, mint a Pink Floyd, David Bowie, a Rolling Stones, a Jefferson Airplane vagy Charles Aznavour.

A díjazottak között található a rendező Vallée és a producer, Pierre Even, akik a legjobb filmért járó Genie-díjat vehették át. A legjobb eredeti forgatókönyvért Vallée és az a Francois Boulay részesült elismerésben, akinek élettörténete inspirálta a forgatókönyvíró-rendezőt. A legjobb színész kategóriájába a C.R.A .Z.Y. két szereplőjét is nevezték. A díj végül nem az ifjú főhőst alakító új üstökös, Marc André Grondin tarsolyába került, hanem a veterán Michel Coté kapta.

A film 2005-ben a Torontoi Filmfesztiválon már megnyerte a Legjobb kanadai filmnek járó díjat, és jutalmazták a Vancouveri Filmfesztiválon is. Legutóbb pedig a québeci filmeket jutalmazó Jutra-díjak közül kapott meg 13 jelölésből 13 díjat.

A filmet Magyarországon a Budapest Film forgalmazza. A C.R.A.Z.Y nyáron érkezik a hazai a mozikba.

A film előzetese az alábbi honlapon tekinthető meg:

http://concours.canoe.com/concours_crazy/

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Egyik hazai körútján Caruso néhány ezer lírát utaltatott át magának egy kisváros postahivatalába. Amikor a címére érkezett pénzért jelentkezett, az akkurátus postamester sehogy sem volt megelégedve az énekes személyi igazolványaival.
 
Egy ragyogó filmötlet megírása kapcsán szóba került egy ismert író neve.
Aforizmák
„Nem szabad haragudni a divatra, hisz oly fiatalon hal meg."
Jean Cocteau
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ