Titanic-filmajánló: Angyalom
Dátum: 2006. április 1., szombat, 0:28
Colette, az Amszterdamban dolgozó francia prostituált éjszaka téves hívást kap egy ismeretlen nőtől, aki aznap szabadult a börtönből és arra kéri, hogy menjen el a kisfiáért és vigye ki elé másnap a vasútállomásra.
A nő rémült hangja megtöri Colette ellenállását: elmegy a fiúért, akit Billynek hívnak és egyáltalán nem olyan kicsi – sőt veszélyesen közel jár már a felnőttkorhoz. Másnap az állomáson sehol nem találja Billy anyját, és nem is sejti, hogy a fiú időközben elárvult, egy adóssági ügy zűrös fejleményei nyomán. Colette hamarosan rájön, hogy a fiú problémái mostantól az ő problémái is, életük összefonódik, mivel a fiúnak senkije sincs rajta kívül – és talán neki is csak a fiú maradt…

Az Angyalom cselekménye helyenként kicsit erőltetett, de Frydman álmokról és szerelemről szóló költői párbeszédeivel és a holland táj szépségét megfestő felvételeivel eléri, hogy inkább egyfajta tündérmeseként tekintsünk rá és erényként fogjuk fel hibáit. A gyönyörű felvételek mellett a film másik nagy kincse Vanessa Paradis: sugárzó szépsége és tekintete, amely olyan mély, akár az óceán, egyedülálló vonzerővel bír. A kamera gyakorta hosszan elidőzik egy-egy arckifejezésén, gesztusán, amelyek egyetlen szó nélkül is rengeteget árulnak el egyetemes magányáról. A film legemlékezetesebb jelenetében a két főszereplő intim közelségbe kerül egy hotelszobában; anélkül, hogy levetkőznének vagy akár csak megcsókolnák egymást, az érzéki és megindító pillanatok kivételes kifejezőerőt nyernek a színészi összjáték és a remek rendezés révén. Az Angyalom magával ragadó, melankolikus tündérmese felnőtt közönség számára.

Mon Ange/My Angel
Franciaország, 2004

Rendező: Serge Frydman
Forgatókönyv: Serge Frydman
Operatőr: Vilko Filac
Vágó: Philippe Bourgueil, Valérie Deseine
Zene: Colin Towns, Edouard Dubois
Szereplők: Vanessa Paradis, Vincent Rottiers, Eduardo Noriega, Claude Perron, Thomas Fersen
Kópia: 35mm
Színes
134 perc
Magyarországon forgalmazza a Best Classics.


Vetítési időpontok:

április 03., Hétfő 17:00 Uránia Nemzeti Filmszínház (VIII., Rákóczi út 21., 486-34-00. Helyár: 830 Ft)
április 07., Péntek 18:00 Kossuth (XIII., Váci út 14., 467-42-60. Helyár: 790 Ft)


Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Jávor Pál nemcsak a színpadon és a filmekben szeretett mulatni, hanem a szabad idejében is. Még fiatal színész volt, amikor egy éjjel az egész havi fízetését elszórakozta.
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„ Higgy azoknak, akik az igazságot keresik, de légy óvatos azokkal, akik azt állítják, hogy meg is találták."
André Gide
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ