Jön Ricky Martin
Dátum: 2006. április 4., kedd, 12:34
Ricky Martin, az egyik legnépszerûbb és legtehetségesebb latin elõadó május 24-én a Budapest Sportarénában ad koncertet.

A Puerto Rico-i születésû, idén 35 esztendõs Enrique Martin Morales közel két évtizede hívta fel magára a figyelmet a Broadwayn, a világhírt az 1998-as franciaországi labdarúgó VB hivatalos dalának, a La Copa de la Vidának köszönheti. Ez a dal harminc ország slágerlistáját vezette hosszabb-rövidebb ideig.

A kilencvenes években a Nyomorultakból készült musical Broadway változatában tûnt fel, és az évek múlásával egyre több elismerõ szakmai kritikát kapott, és a közönség is kegyeibe fogadta.

Ricky Martin elsõ szólólemeze 1991-ben jelent meg. 1994-ben állandó szerepet kapott a „General Hospital" c. szappanoperában. Még jócskán alatta volt a harmincnak, amikor az 1999-es 41. Grammy-gálán Vuelve címû albumát a Legjobb latin pop produkció kategóriában kitüntették. A lemez a Billboard listáit vezette, s ezen kívül is több lemeze jutott fel a legrangosabb amerikai lista csúcsára. Több más zenei díjjal is büszkélkedhet a tehetséges, emellett jóképû és sármos fiatalember.

Ettõl kezdve nemzetközi szupersztárként tartották számon, lemezeladásai azóta világszerte elérték a 70 milliót. Rajongó tábora van az amerikai földrész mellett Egyiptomban, Ausztráliában, Nyugat- és Kelet-Európában, Japánban, Új-Zélandon, vagyis a világ minden részén.

Legújabb lemeze 2005-ben jelent meg Life címmel, amelynek anyagába beleszõtte többek között Indiában, Egyiptomban, Brazíliában és a Karib-tenger vidékén tett utazásain szerzett élményeit, s ez nagyon különleges, „multikulturális" ízt adott a lemeznek, amelynek elkészítésébe „beszálltak" Beyoncé, Avril Lavigne, a Black Eyed Peas, és Sting producerei is.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Varsányi Irén, a Vígszínház nagy művésze az utcán összefutott egy színészkollégájával.
Aforizmák
„Imádom az ellenségeimet, ha értelmesek, ugyanannyira viszolygok az ostobáktól, akik megvédenek."
Salvador Dali
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ