Irány Kelet!
Dátum: 2006. április 4., kedd, 12:36
Dr. Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című munkája kapott meghívást az április 5-én kezdődő wiesbadeni seregszemle versenyprogramjába. A közép- és kelet-európai filmművészetnek szentelt „goEast” fesztiválon tíz játékfilm kelhet versenyre a fődíjért, az Arany Liliomért.
A Német Filmintézet (DIF) rendezvénye  sokszínű programmal várja a fesztiváljárókat: 17 országból érkező több mint 150 alkotás tanúsítja régiónk élénk és egyéni filmművészetét április 5 – 11. között Wiesbadenben. A fesztiválon bemutatják Cakó Ferenc, Kenyeres Bálint és Kocsis Ágnes egy-egy rövidfilmjét is.

A halál kilovagolt Perzsiából című filmet a wiesbadeni megmérettetésre a forgatókönyvet is jegyző rendező, dr. Horváth Putyi és az operatőr-vágó Kodolányi Sebestyén személyesen kíséri el. A T. T. Filmműhelyben készült film Hajnóczy Péter azonos című kisregényének mozgókép átirata, producere Tarr Béla. A halál kilovagolt Perzsiából című alkotást múlt csütörtökön mutatták be a magyar mozik.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Kálmán Jenőnek, a XX. század aranyos humorú pesti írójának volt egy kutyája. Egy rendkívül okos puli, amelyről könyvet is írt, és amely a történelemben – legalábbis a kutyatörténelemben – egyedülálló dolgot művelt.
 
1937-ben meghívtak néhány magyar művészt Londonba, VI. György koronázására. A meghívottak között volt Aba-Novák Vilmos is.
Aforizmák
„ Egészségünket túlságosan szigorú életrenddel megóvni unalmas betegség."
La Rochefoucauld
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ