Irány Kelet!
Dátum: 2006. április 4., kedd, 12:36
Dr. Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című munkája kapott meghívást az április 5-én kezdődő wiesbadeni seregszemle versenyprogramjába. A közép- és kelet-európai filmművészetnek szentelt „goEast” fesztiválon tíz játékfilm kelhet versenyre a fődíjért, az Arany Liliomért.
A Német Filmintézet (DIF) rendezvénye  sokszínű programmal várja a fesztiváljárókat: 17 országból érkező több mint 150 alkotás tanúsítja régiónk élénk és egyéni filmművészetét április 5 – 11. között Wiesbadenben. A fesztiválon bemutatják Cakó Ferenc, Kenyeres Bálint és Kocsis Ágnes egy-egy rövidfilmjét is.

A halál kilovagolt Perzsiából című filmet a wiesbadeni megmérettetésre a forgatókönyvet is jegyző rendező, dr. Horváth Putyi és az operatőr-vágó Kodolányi Sebestyén személyesen kíséri el. A T. T. Filmműhelyben készült film Hajnóczy Péter azonos című kisregényének mozgókép átirata, producere Tarr Béla. A halál kilovagolt Perzsiából című alkotást múlt csütörtökön mutatták be a magyar mozik.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Az 1946-os Csongor és Tünde felújítás egyik legemlékezetesebb színészi alakítása Gobbi Hilda nevéhez fűződik. A fiatal művésznő Mirigy-boszorkány félelmetes figuráját a magyar népmesék szellemében formálta meg, – s a visszataszító, csúf, vén szipirtyó, különösen az ifjúsági előadások közönsége körében, meglepően népszerű lett.
 
Voltaire-t egy vita hevében ellenfele idiótának nevezete. Voltaire derűsen nézett rá, és így szólt:
Aforizmák
„Az egyetlen hasznos hazugság a gyógyszer."
Platón
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ