Titanic-filmajánló: Huligánok
Dátum: 2006. április 4., kedd, 12:43
Matt Buckner (Elijah Wood) amerikai diák Londonba utazik, miután igazságtalanul kizárják a Harvardról. Londonban összebarátkozik a nyájas, de veszélyes Pete Dunhammel, akin keresztül bebocsáttatást nyer a futballhuligánok erőszakos világába.
Dunham és szoros baráti köre alkotják a Green Street Elit nevű bandát, a West Ham United rajongóinak kemény magját. Egyetlen céljuk van, hogy ők legyenek a legrettegettebb banda az országban, és ezért mindenre képesek. Mattet nemcsak a labdarúgás izgalma ejti rabul, hanem a banda tagjai közötti testvériség és összetartás is. Hamarosan azonban ez az új életforma veszélybe sodorja mindazt, ami eddig drága volt neki az életben.

Szükség van egy hollywoodi sztárra, hogy a nem angol közönség is találjon kapcsolódási pontot? Ha már feltétlenül szükséges, Elijah Wood annyira valószínűtlen mint utcai harcos, hogy elkezdtem hihetőbb színészeket keresgélni a szerepre. Aztán rájöttem, hogy pont ez a lényeg a filmben, hogy egy harvardi stréber is elég rövid idő alatt átalakulhat vérszomjas bandataggá. – Roger Ebert

Green Street Hooligans
Amerikai Egyesült Államok, Nagy-Britannia, 2004

Rendező: Lexi Alexander
Forgatókönyv: Lexi Alexander, Dougie Brimson
Operatőr: Alex Buono
Vágó: Paul Trejo
Zene: Christopher Franke
Szereplők: Elijah Wood, Charlie Hunnam, Claire Forlani, Marc Warren, Leo Gregory
Kópia: 35mm
Színes
109 perc
www.greenstreethooligans.com
Magyarországon forgalmazza az SPI

Vetítési időpont:

 április 04., Kedd 22:00 Kossuth (XIII., Váci út 14., 467-42-60. Helyár: 790 Ft)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
„A román Farsang című darabot az aranyos Both Béla, aki nagyszerű színházi rendező és színházalapító, olyan szigorúan állította színpadra, hogy az előadás ettől dögunalomba fulladt. Tulajdonképpen a darab ki lett fordítva önmagából, mintha egy nercbundának a bélését viseltük volna. Már a főpróbán megbuktunk.
 
Victor Hugo a nagy francia író egyszer sürgős munka előtt állt. Mivel nem bízott eléggé abban, hogy végig kitart feladata mellett, félig levágta a szakállát és félig a haját, az ollót pedig kidobta az ablakon.
Aforizmák
„ Céltalan élet nem lehet tiszta."
Anton Pavlovics Csehov
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ