Francia Filmnapok
Dátum: 2006. április 5., szerda, 8:20
Tíz, Magyarországon még be nem mutatott alkotás szerepel a Francia Filmnapok tizedik alkalommal meghirdetett programjában, amelyet a hónap második felében rendeznek meg Budapesten és hét vidéki nagyvárosban.

A vidéki vetítéseknek április 18-tól 26-ig Debrecen, Eger, Győr, Miskolc, Szeged, Pécs és Kecskemét ad otthont, míg a fővárosi bemutatókat április 20-tól a Corvin Budapest Filmpalotában tartják - olvasható a filmnapok internetes programjában.

A nézők megtekinthetik a zseniális pénzügyi bűnözőről szóló Anthony Zimmer című filmet Sophie Marceau és Yvan Attal főszereplésével. A Változó idők főszereplője Catherine Deneuve és Gérard Depardieu, míg a Rejtély című alkotásban Juliette Binoche-t láthatja a közönség.

Az Utolsó napjaim egy rákbeteg homoszexuális fotósról szól. A filmet Francois Ozon rendezte, a főbb szerepeket Melvil Poupaud és Jeanne Moreau alakítja.

A Lemming két házaspár életébe enged betekintést, míg a Halálos szívdobbanás egy véletlen találkozásról, a Marokkó a gondtalan aranyifjúi életről, a Pokol a múlt feldolgozásáról, A kullancs a barátság kihasználásáról, a „Soha ne mondd, hogy soha" a szerencsejáték szerelmesének és az igaz szerelem megszállottjának találkozásáról szól.

A filmnapokhoz kacsolódóan a budapesti Örökmozgó Filmmúzeum „10 év-10 film-10 nő" címmel tart vetítéseket, a Szindbád mozi Gérard Depardieu tiszteletére rendez estéket, míg a Hunnia mozi retrospektív programot állított össze.

(MTI)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
A híres debreceni komikus az ország másik végében szerepel. Szünetben bemegy az öltözőjébe egy felhevült anya a lányával, és lelkesen mondja:
Aforizmák
„ Ne veszítsétek el a fejeteket. Az élet még szeretné megsimogatni"
Lec
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ