Francia Filmnapok: Anthony Zimmer
Dátum: 2006. április 6., csütörtök, 13:27
Anthony Zimmer a világ minden rendőrsége által körözött zseniális pénzügyi bűnöző. Senki nem látta még az arcát, de az őt versengve keresők harcában Akerman felügyelőnek, egy kivételes zsarunak, van egy kis előnye: tudja, hogy Zimmer bármire képes, hogy Chiarát láthassa.

Amikor a fiatal nőt találkára hívja a megfoghatatlan csaló, egy rövid üzenetet kap kézhez. Zimmer, hogy megtévessze az őt üldözőket, arra kéri kedvesét, hogy egy idegennel randizzon, az illetőre terelve ezzel a figyelmet. Chiara így ráveti magát a gyanútlan és kisstílű François-ra, akit elbűvöl a nő és rövidesen egy rémálom közepén találja magát.
A páratlan cselfogások és manipulációk során a történet szereplői rájönnek, hogy mindannyian egy sakkjátszma tehetetlen bábui, akik játék közben arra várnak, hogy a sakkmester megérkezzen...

                  

ANTHONY ZIMMER
(Anthony Zimmer)
romantikus thriller

Rendező: Jérôme Salle

Főszereplők: Sophie Marceau, Yvan Attal, Sami Frey, Gilles Lellouche

Gyártási év: 2005, Hossz: 90 perc

Franciaországi bemutató: 2005. 04. 27.

Magyarországi forgalmazó: SPI International

A Francia Filmnapokról részletesebben is olvashat a www.franciafilmnapok.hu weboldalon.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Gombaszögi Ella egy zenés vígjátékban például a ledér hölgyet játszó "Gomba" szerepe szerint így fordult Csortos Gyulához: "Azt álmodtam, hogy teljesen meztelenül sétálok az utcán, csak egy nagy tollas kalap volt a fejemen "
 
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
Aforizmák
„Számomra a titkok a lelki élet nagy gyűjtőmedrei, a titkok, amiket az ember magában hordoz, a szeretet, az üdvösség..."
Fellini
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ