Díjazzák a Rejtélyt
Dátum: 2006. április 10., hétfő, 11:02
Michael Haneke filmdrámája, a Rejtély (Caché) kapta a legjobb osztrák filmnek járó Diagonál Nagydíjat Grazban, az osztrák filmművészet ezévi ünnepségén.

A film díjak sorát söpörte be, Cannes-ban a legjobb rendezőnek járó elismerést és a Fipresci-díjat kapta meg, és az Európa Filmdíjat is a Rejtélynek ítélték, amely így 2005 legjobb európai filmjének bizonyult.

Levelében, melyet a film operatőre Christian Berger olvasott fel, Haneke ismét kifejezte korábbi aggodalmát a film fogadtatásával kapcsolatban a film helyi bevételi mutatóiból kiindulva. A film producere, Veit Heiduschka megjegyezte: „annál nagyobb most az örömünk, mivel a korai Haneke filmeket Ausztriában nem ismerték el."

A francia-osztrák-német-olasz koprodukcióban készült filmdráma főszereplői Juliette Binoche, Daniel Auteuil és Annie Girardot.

A Rejtély magyarországi ősbemutatója április 21-én lesz a Francia Filmnapok keretében, az országos mozihálózatban április 27-től látható, a Budapest Film forgalmazásában.

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Két bíboros szemrehányást tett Rafaellónak, hogy egy festményen Péter és Pál apostol arcát nagyon pirosra festette.
 
Joséphine Baker világhírű revücsillag élete utolsó heteiben, 68 évesen is is korát meghazudtoló frissességgel szerepelt Európa színpadjain.
Aforizmák
„ Semmi más nem vagy, mint az életed."
Sartre
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ