Magyar siker a wiesbadeni seregszemlén
Dátum: 2006. április 12., szerda, 11:40
Horváth Putyi A halál kilovagolt Perzsiából című filmjét díjjal ismerte el a zsűri a kedd este véget ért wiesbadeni seregszemlén. A közép- és kelet-európai filmművészetnek szentelt „goEast!” fesztiválon a Német Külügyminisztérium által felajánlott díjat nyerte el Hajnóczy Péter kisregényének mozgókép átirata.

A díj a „kulturális sokszínűséghez hozzájáruló művészi eredetiség” elismerése. A nemzetközi zsűri elnöke Ulrich Gregor tekintélyes német filmtörténész és filmkritikus volt, nevéhez fűződik többek között a Berlinale Forum szekciójának megalapítása.

A halál kilovagolt Perzsiából című alkotást a wiesbadeni szereplésre a forgatókönyvet is jegyző rendező, Horváth Putyi és az operatőr-vágó Kodolányi Sebestyén is elkísérte. A díjat Horváth Putyi személyesen vette át a záróünnepségen. A halál kilovagolt Perzsiából című filmet nemrég mutatták be a magyar mozik, a film a T. T. Filmműhelyben készült, producere Tarr Béla.

A frankfurti Német Filmintézet (DFI) által szervezett 6.  „goEast!” fesztiválon 17 országból érkező több mint 150 alkotás tanúsította régiónk élénk és egyéni filmművészetét Wiesbadenben. A fesztivál Cakó Ferenc, Kenyeres Bálint és Kocsis Ágnes egy-egy rövidfilmjét is műsorra tűzte.

A fesztiválokról és a filmekről bővebb információ a www.filmunio.hu honlapon.
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Salamon Béla mikor megkapta az Érdemes művész díjat, találkozott Dobozi Imre Kossuth-díjas íróval aki igy üdvözölte:
 
Molnár Ferenc jókedvű társasággal vacsorázott egy óbudai vendéglőben. Az asztalok között állandóan ott lábatlankodott egy szemtelen kiscsirke, le-lecsapva a morzsákra.
Aforizmák
„ A műsorpolitika a színház erkölcse."
Kornis Mihály
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ