A Francia Intézet ajánlója
Dátum: 2006. április 12., szerda, 18:14
Az alábbiakban a budapesti Francia Intézet április 20- tól 27-ig tartó kulturális programjait közöljük.
Április 20. csütörtök, 21.00, A38 Hajó
Ez3kiel Koncert

E három, Tours városából származó zenészből álló együttes egyaránt fontosnak tartja előadásai grafikus és zenei  megjelenítését, ahol a Dub, a Hip Hop és az Electro keresztezik egymást.


Április 20. csütörtök - 23. szombat, Kongresszusi Központ
Budapesti Könyvfesztivál


Az idei az évben a Könyvfesztivál díszvendége a spanyol származású, de francia nyelven alkotó író, regényíró forgatókönyvíró Jorge Semprun lesz. A francia standon fogja dedikálni franciául és magyarul megjelent műveit.
Külön részleget szenteltünk az ifjúsági irodalomnak. Anaïs Vaugelade és Sopnie Chérer, az Ecole des loisirs szerzői április 22-én a könyvírásról és  illusztrálásról tartanak foglalkozást és műveiket dedikálják.



Április 20. csütörtök - 22. szombat, Corvin Mozi

Francia Filmnapok

  

A tizedik alkalommal megrendezésre kerülő Francia Filmnapokra az év legjobb filmjeiből készül válogatás tekintélyes színészekből álló delegáció kíséretében érkezik majd Budapestre. A Francia Filmfesztivál vidéken is zajlik, eseménysorozata április 18. keddtől április 26. szerdáig tart Debrecenben, Egerben Győrött, Miskolcon, Szegeden és Pécsett.


Április 21. péntek, 21.00, Gödör Klub

Péntek esti jazz - Khareji projekt

                   

Az április 21-i koncertre alakuló kvartettet  két vajdasági zenész (Mezei Szilárd és Malina Ervin), valamint Szelevényi Akos (a Marseille-be emigrált magyar szaxofonos, a Noir Désir egykori kísérőzenésze) és Gildas Etevard dobos alkotja , akivel nem rég vette fel a « Nem Kellett Volna » című darabot.


Április 27 – május 26., Francia Intézet
Cseh Gabriella: SEMMIKÉP

Cseh Gabriella fotográfiái klasszikus, fekete-fehér technikával készültek, útjai során. A helyszín másodlagossá válik, fotói a láthatatlant dokumentálják, és jelenítik meg a néző számára.


 
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
 
Szomory Dezső szerette az embereket, de legalább annyira az állatokat. Volt egy gyönyörű macskája, amely, vagy inkább, aki minden tekintetben megkülönböztetett bánásmódot élvezett az író legénylakásában.
Aforizmák
„A világ gonoszságára Istennek egyetlen mentsége van – hogy nem létezik."
Friedrich Nietzsche
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ