Afrikai szeretők
Dátum: 2006. április 13., csütörtök, 16:05
Az Afrikai szeretők, az Ulpius-ház Könyvkiadónál két éve magyarul is megjelent bestsellerből készült film bemutatójára április 24. és 26. között Magyarországra érkezik a könyv írónője, Corinne Hofmann.
Corinne Hofmann Afrikai szeretők című könyvének főhőse, a huszonhét éves, jómódú svájci  üzletasszony kenyai nyaralása alkalmával első pillantásra halálosan beleszeret egy gyönyörű testű maszáj vadászba. Környezete és a józan ész ellenére mindent felszámol, ami a nyugati kultúrához köti és hozzámegy álmai fekete harcosához. Hihetetlen kalandja során megtapasztalja, milyenek a mindennapok egy középkori körülmények között tengődő afrikai faluban, megismeri a szerelem, a küzdés, a szenvedély és a szenvedés legmélyebb bugyrait.

Az Afrikai szeretők igaz történet egy fiatal nőről, aki a számtalan akadályt küzd le egy különös és idegen kultúrában, azért, hogy élete szerelmével lehessen. Ez a kaland négy évig tartott. Corinne Hofmann ma ismét Svájcban él, önéletrajzi regénye a német nyelvű könyvpiac történetének egyik legnagyobb sikerévé vált. A könyvet 16 nyelvre fordították le, és több mint 4 millió példányt adtak el belőle világszerte.

A könyvből készült azonos című film rendezője, Hermine Huntgeburth a filmet eredeti helyszíneken forgatta Kenyában. A filmadaptációban a szenzációs Nina Hoss a svájci fiatal lány Carola szerepében remek alakítást nyújt. Jacky Ido-nak, aki a nagyszerű Saburu harcost játssza, ez az első főszerepe. Hozzájuk csatlakozik a filmsztár Katja Flint.

A filmet forgalmazza: a Forum Hungary
Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Örkény István a XX. század derekán alkotott. Az akkori kor (főként a politikai réteg) nem nagyon ismerte el munkásságát, sőt, nem nagyon kedvelte azt. Ezért aztán Örkény úgy döntött, hogy önként felhagy hivatásával, s megpróbálkozik az újságírással.
 
Egy újságíró megkérdezte Mark Twain-t, igaz-e, hogy már hosszabb ideje dolgozik egy nagyobb lélegzetvételű színdarabon.
Aforizmák
„ A regényírásnak három szabálya van. Sajnos senki sem tudja, mik azok."
Somerset Maugham
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ