Napóleon és Betsy
Dátum: 2006. április 15., szombat, 10:49
Az utolsó pszichológiai csatában, amelyet Szent Ilona szigetének angol kormányzója ellen vívott, Napóleonnak volt egy szövetségese: Elisabeth Balcombe, a Kelet-Indiai Társaság hivatalnokának a lánya.

Az akkor 14 éves Elisabeth felnőttként, emlékirataiban megírta ezt a történetet, amelyet Hollywood most filmesít meg a Napóleon és Betsy-ben. A rendező Benjamin Ross lesz, Betsyt Scarlett Johansson alakítja, Napóleont pedig Al Pacino vagy Ben Kingsley - írta a Corriere della Sera című olasz napilap.

Ross a filmben azt akarja megmutatni, hogy mi történik a nagy történelmi személyiségekkel, amikor kikerülnek a reflektorfényből . Véleménye szerint leginkább a szerelem, vagy a bosszú foglalkoztatja őket. A rendező egyelőre még lebegteti, hogy filmjében szerelmi viszonyt teremt-e a két főszereplő között. Mindenesetre úgy gondolja, hogy Scarlett, akit a világ legszexisebb nőjének tart, nagy kísértést jelent számára éppen ebbe az irányba. Különben is, „a tényeket lehet értelmezni" - mondta titokzatosan.

A történészek egy része ezt felháborítónak tartja. ƒBetsy kislány volt, és semmi nyoma nincs annak, hogy szerelmi kapcsolatuk lett volna. A történetnek nincs szüksége szépítésre, magában is elég csodálatos, szégyen lenne, ha a filmesek szennyessé silányítanák. Betsy emlékét is sértené" - nyilatkozta David Markham, a nemzetközi Napóleon-társaság alelnöke.

Peter Hicks, a Napóleon-alapítványtól szintén azt állítja, hogy a bukott császár és Betsy között csak plátói kapcsolat volt.

Érdekes, hogy már 2004-ben tervezték a történet megfilmesítését. A társproducer Scarlett édesanyja lett volna és már Al Pacinóval is tárgyaltak, amikor kiderült, hogy a filmet Staton Rabbin gyerekeknek szóló könyve alapján készítették volna. Ez a film akkor egyelőre lekerült a napirendről.

(MTI-Panoráma)

Hozzászólás
Ha hozzá kíván szólni, jelentkezzen be!
Hozzászólások
Még senki sem szólt hozzá ehhez a cikkhez!
Legyen Ön az első!
Keresés:  KERESÉS
Galéria
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Bemutatkozó
 
Ide jöhet majd a bemutatkozó szöveg
Anekdoták
Will Rogers amerikai komikus, aki csúnya ember volt, társaságban így szólt egy hölgyhöz:
 
Aforizmák
„ Amikor egy kutya megugat egy árnyékot, tízezer kutya valósággá teszi azt."
Kínai közmondás
Az oldalt fejlesztette és üzemelteti az Ergo System
Művészeti Szakszervezetek Szövetsége
Művész-világ